in

De advocaten van Ghislaine Maxwell vechten om te voorkomen dat ‘zeer vertrouwelijk’ bewijsmateriaal openbaar wordt gemaakt

De advocaten van Ghislaine Maxwell, een vermeende madam in dienst van Jeffrey Epstein, vechten om ‘zeer vertrouwelijk’ bewijsmateriaal aan het publiek te onttrekken.

De 58-jarige Britse socialite werd eerder deze maand op 2 juli gearresteerd voor een waslijst aan dubieuze shit die haar jaren achter tralies kan kosten.

Te midden van de media-aandacht rond de federale rechtszaak in Manhattan, hebben haar advocaten gisteren, 27 juli, een bevel ingediend om te voorkomen dat ‘zeer vertrouwelijk’ materiaal beschikbaar wordt gemaakt voor het publieke domein.

Zoals gerapporteerd door de New York Post, merkte het bevel op dat het bewijs vanwege zeer gevoelige aard niet mag worden ‘verspreid, overgedragen of anderszins gekopieerd’.

In de rechtsstukken staat:

‘Zeer vertrouwelijke informatie bevat naakt, gedeeltelijk naakt of anderszins geseksualiseerde afbeeldingen, video’s of andere afbeeldingen van individuen.’

Achter de schermen hebben de advocaten van Maxwell overwogen welke materialen aan het publiek beschikbaar moeten worden gesteld. Hoewel het minnelijk is gebleven, is er een bijzonder meningsverschil ontstaan: de kwestie of de identiteit van slachtoffers die zich al hebben uitgesproken, of dit nu bij de media is of elders, openbaar moet worden gemaakt als onderdeel van de zaak.

De indiening voegt hieraan toe: ‘De door de regering voorgestelde beperking is daarom’ ruimer dan nodig ‘om de privacybelangen van deze personen te beschermen, en zal het vermogen van de verdediging belemmeren om verder feitelijk onderzoek uit te voeren en getuigen voor te bereiden op berechting.

Credit: @YouTube

De advocaat van Maxwell verklaarde het volgende:

The defence believes that potential government witnesses and their counsel should be subject to the same restrictions as the defense concerning appropriate use of the discovery materials – namely, if these individuals are given access to discovery materials during trial preparation, they may not use those materials for any purpose other than preparing for trial in the criminal case, and may not post those materials on the internet.

De advocaten voegden er volgens The Independent het volgende eraan toe:

‘There is a substantial concern that these individuals will seek to use discovery materials to support their civil cases and future public statements.’

Maxwell, die zich een jaar lang in haar huis in New Hampshire had verstopt na de dood van Epstein, wordt momenteel zonder kans op borgtocht vastgehouden en heeft aangegeven onschuldig te zijn en ontkende enig wangedrag in verband met het rekruteren en helpen van het misbruik van drie meisjes door Epstein in de jaren 90.

De rechter moet goedkeuren welke specifieke documenten voor het publiek beschikbaar worden gemaakt en welke niet. De aanklagers antwoordden dat ze later op het geheel zullen reageren.Intern onderzoek naar The Ellen Show na meerdere klachten op werkvloer

Nieuwe True Crime-serie van Netflix volgt de meest gezochte mensen die nog op de vlucht zijn