in

Jacques le Gen: Daten – Groep of lijstje?

Jacques le Gen

Mijn naam is Jacques le Gen. Ik zal de komende 6 maanden zes keer een column schrijven die te lezen zal zijn hier op www.fakka.nl. Ik schrijf nu bijna een jaar een wekelijkse column op www.jeeseri.nl, dus andere columns van mij zijn daar te vinden.

Ik vind het belangrijk om bij het begin te beginnen. Bij de basis. Dat betekent niet alleen dat ik jullie een inkijkje wil geven in wie ik ben en hoe ik tegen dingen aankijk, maar ik bedoel ook het algehele begin. De basis van de mensheid. De mensheid zou niet (meer) bestaan als de mens geen primaire instincten zou bezitten. De twee primaire instincten zijn 1) Overleving 2) Voortplanting. Voortvloeiend uit deze twee instincten zou je kunnen zeggen dat we nog een derde primaire instinct hebben, namelijk 3) sociaal gedrag. Zonder sociaal gedrag wordt het namelijk moeilijk te overleven en voor te planten.

voortplanting

Er zullen mensen zijn die nu al afhaken, omdat ze niet geloven dat wij (mensen) zoogdieren zijn en dus ook niet geloven dat wij instincten bezitten. Deze mensen zou ik willen vragen eens te proberen vijftien minuten met het hoofd onder water te blijven. Gewoon in een badkuip. Hoofd onder water en blijven zitten. Als je de neiging voelt adem te halen, gewoon negeren. Dat is je instinct dat spreekt, maar als je daar niet in gelooft: gewoon negeren en hoofd onder water houden
Voor degenen die nog in leven zijn na dit experiment: well done. Je overlevingsinstinct heeft gezegevierd. Geloof je nu wel in instinct? Voor degenen die dit experiment niet overleefd hebben, heb ik geen boodschap. Zij zouden die boodschap sowieso toch niet meer kunnen lezen.
Je instinct. De basis. Alles begint met je instinct. Alles komt voort uit je instinct. Het beest van binnen. Je ware, beestachtige aard (een mooie film over ‘the animal within yourself’ is overigens ‘Life of Pi‘. Een echte aanrader)
Vrouwen en mannen bezitten beiden deze instincten. Maar bij het tot uitdrukking komen van deze instincten stuiten we al snel op een heel groot verschil. Namelijk de biologie van de vrouw en de biologie van de man. Als we praten over voortplanting is het zo dat de man gezegend is met een oneindige hoeveelheid sperma. Hij kan in een week tijd alle vrouwen op aarde meerdere malen bevruchten, als je puur kijkt naar de hoeveelheid sperma die hij te verdelen heeft. En dit instinct draagt de man dan ook met zich mee (de begeerte/het verlangen/de wens/de wil zoveel mogelijk vrouwen te bevruchten). De vrouw daarentegen heeft 1 eicel per maand. Ze heeft dus 12 ‘mogelijkheden’ per jaar. Een vrouw menstrueert gemiddeld zo’n 40 jaar. Dat levert dus tussen tegen de 500 ‘mogelijkheden’ op (veel meer dan vroeger overigens, voordat ‘de mens’ aan geboortebeperking deed). En ook de vrouw draagt dit instinct met zich mee (wees voorzichtig en nauwkeurig bij het uitzoeken van de juiste partner, aangezien je maar een beperkt aantal opties in je leven zult hebben)
Dit interessante biologische verschil zorgt ervoor dat mannen en vrouwen totaal verschillen van elkaar als het gaat om voortplanting.
Nu maak ik even een sprongetje van basis/biologie/instinct naar de hedendaagse maatschappij. De mensheid bestaat al een paar jaartjes (zo’n 200.000 jaar) en de wereld is in die periode behoorlijk veranderd door ons toedoen. De mens denkt dat hij de baas is op aarde. De mens heeft zogenaamd ‘structuur’ en ‘organisatie’ op aarde gebracht. De mens heeft dingen in hokjes verdeeld en heeft grenzen en wetten uitgevonden. De mens heeft ‘beperkingen’ geïntroduceerd. En anno 2014 leven we met z’n allen in een geciviliseerde/beschaafde samenleving. En zijn er omgangsvormen, regels, wetten, normen en waarden waar ‘men’ zich aan dient te houden. Geen plaats dus voor bestiaal gedrag.

PD048_jpg

Een man en een vrouw gaan op date. Onze beschaafde samenleving, onze omgangsvormen, onze normen, onze waarden, onze opvoeding, alles zorgt ervoor dat deze date op een bepaalde manier gaat. De man zal de vrouw eerst moeten overtuigen op date te gaan. Hij zal de vrouw af moeten halen (op tijd) en de deur voor haar open doen als ze het (bijvoorbeeld) restaurant binnen gaat. Hij zal haar jas aannemen, de stoel iets wegnemen om haar plaats te laten nemen en daarna de stoel aanschuiven. Tijdens het eten uiteraard niet smakken, niet telefoneren, etc. Ook is dit het moment voor de man de vrouw te laten lachen, te laten zien dat hij over veel onderwerpen kan praten en naar de vrouw kan luisteren. Aan het einde betaalt de man de rekening en brengt hij de vrouw uiteindelijk weer naar huis. Hij neemt afscheid op een vriendelijke en niet opdringerige manier.

Als we even alle POESPAS weglaten kunnen we een date analyseren op instinctief niveau. De man wil zaad verspreiden, de vrouw wil een weloverwogen keuze maken. Een date is dus niets anders dan een test voor de man. De vrouw is namelijk al door de test heen. De man heeft één test voor de vrouw: de ‘ja of nee test’. Als een man naar een vrouw kijkt weet hij direct of het een JA of een NEE is. In uitzonderlijke gevallen wisselt de vrouw binnen de eerste vijf seconden van groep, maar dat ligt dan aan de perceptie van de man die hapert, en niet aan de vrouw. Als de vrouw in de NEE groep terecht komt, is een date uitgesloten. Als een vrouw in de JA groep terecht komt is het vrijwel onmogelijk voor haar om tijdens de date alsnog in de NEE groep terecht te komen. De JA groep betekent eigenlijk dat je een voetbalwedstrijd begint met een 9-0 voorsprong. Je kunt alsnog verliezen, maar dan moet het wel heeeeeeeeel gek lopen. De vrouw maakt daarentegen geen gebruik van groepen, maar van een lijst. Voordat de vrouw de keuze maakt zich te laten bevruchten door deze spermamachine, zal ze eerst een flinke lijst met eisen moeten afwerken. Het is niet noodzakelijk dat er achter iedere eis een groen vinkje komt te staan, maar de kandidaat zal toch zeker aan 80% van het lijstje moeten voldoen. Dit lijstje helpt haar de juiste keuze te maken.

Op tijd komen = punctueel CHECK

Ophalen, deur open, jas aannemen, stoel aanschuiven = galant CHECK

Laten lachen = humor CHECK

Over veel onderwerpen kunnen praten = intelligent/ontwikkeld CHECK

Luisteren = geïnteresseerd CHECK

Rekening betalen = financieel onafhankelijk CHECK

Vriendelijk en niet opdringerig afscheid nemen = beschaafd CHECK

De kans is groot dat een vrouw tijdens een date ook nog een hengeltje uitgooit over kinderen, relaties/ex-partners en trouw(en) om te kijken hoe je tegen dit soort dingen aankijkt. Uiteraard is ook het uiterlijk van enig belang voor de vrouw, maar het uiterlijk is één van de vele dingen die op haar lijstje staan. In tegenstelling tot de man, waarbij dit eigenlijk de enige eis is. Als een vrouw dan uiteindelijk (na een aantal dates en het afwerken van het grootste deel van haar lijst) overstag gaat, dan is er geen houden meer aan. De vrouw gaat all-in en geeft ze zich volledig. Ze wordt verliefd. Haar instinct heeft haar verteld dat dit de vader van haar kinderen moet worden. Helaas voor haar bestaat monogamie niet vanuit het instinctieve oogpunt van de man. Nu maar hopen dat hij ZO beschaafd is zijn instincten te negeren.

Ik wens jullie een fijne maand. Eind september ben ik er weer!Boaz v/d Beatz ft. Kalibwoy – Warrior

Video: Bloedje – 1 Trein