in

Crazy: Google verstrekt niet langer een Android-licentie aan Huawei

Dat betekent dat de Chinese smartphonefabrikant moet overstappen naar een opensourceversie van Android, zonder Google Play Store en apps als Gmail en Youtube. Bestaande toestellen houden Play-toegang.

Huawei en zeventig bedrijven die verwant zijn aan de Chinese techgigant zijn door het Amerikaanse ministerie van handel op een lijst gezet van bedrijven waar Amerikaanse bedrijven niet mee mogen handelen. Dit is verder het gevolg van een handelsverbod wat is ingesteld door de Amerikaanse overheid. Dit resulteert in het feit dat Huawei gebruik moet gaan maken van een open source versie van Android. Slechte zaak voor de tech giant uit China maar ze stellen dat ze dit al zagen aankomen en erop zijn voorbereid.

Huawei werkt al een tijdje aan een eigen besturingssysteem wat Google moet vervangen. Wat er precies gaat gebeuren allemaal is nog niet bekend wat dit betreft.

De Amerikaanse overheid is weer eens vervelend bezig en meent dat Chinese tech bedrijven kunnen spioneren via hardware maar echt bewijs daarvoor is nooit aangedragen.Fans vragen om re-make G.O.T. seizoen 8, na het zien van de laatste aflv. zijn wij het daarmee eens

SLAPCHIPS: MEME VAN DE DAG – Met je dikke reet ….