in

Crazy: Enorme explosies na brand in Russisch wapendepot in Siberië

Een Russisch militair munitiedepot werd zojuist opgeblazen in Siberië waarbij er minstens acht mensen gewond zijn geraakt en leidde tot de evacuatie van duizenden mensen op maandag.

Het Russische ministerie van Defensie zei dat een brand de explosies heeft veroorzaakt in een opslagfaciliteit voor buskruitladingen in de buurt van de stad Achinsk in de regio Krasnojarsk in Siberië.

Autoriteiten verklaarden de noodtoestand in de regio en begon met de evacuatie van inwoners van verschillende districten in Achinsk, evenals steden en dorpen binnen 20 kilometer van het depot.

Regionale regering Alexander Uss zei dat 6.000 mensen werden geëvacueerd en het luchtverkeer was opgeschort binnen 30 kilometer van de munitieterrein.

Video’s geplaatst door lokale bewoners tonen krachtige explosies die zwarte rookpluimen hoog de lucht in stuurden. Het zou gaan om minstens 40.000 artilleriegranaten en nog wat ander spul waarschijnlijk. Heftig…

Munitie-depotexplosies zijn niet ongewoon in Rusland. Na het meest recente incident in mei 2018 woedde er bijna een week brand voordat waterdruppels uit militaire vliegtuigen en helikopters de brand konden blussen.Er komt een reboot aan van de film “Home Alone”

Ferry Bouman verlengt even het contract van PSV’er Donyell Malen