in

Crazy: ‘Bijbelse’ sprinkhanenplaag met zwermen ter grootte van steden verwoesten Oost-Afrika op dit moment

Boeren in Kenia worstelen op dit moment met miljoenen woestijnsprinkhanen te midden van wat de ergste uitbraak in 70 jaar wordt genoemd.

De VN roept nu op tot internationale hulp om de enorme zwermen te bestrijden, die ook grote schade aanrichten in Ethiopië en Somalië nadat zware regenval eind 2019 ideale omstandigheden creëerde voor de insecten om zich voort te planten.

Sprinkhanen feesten op gewassen en vernietigen landbouwgrond, bedreigen de lokale bevolking met honger en maken boeren bang om hun vee te laten grazen.

Volgens Jens Laerke van het humanitaire kantoor van de VN in Genève is er al zo’n 70.000 hectare grond in Kenia besmet met zwermen die in staat zijn om het equivalent aan voedsel te eten voor 35.000 mensen op één dag.

De Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de VN omschreef de uitbraak als ‘ongekend’ en voegde het volgende eraan toe:

The speed of the pests’ spread and the size of the infestations are so far beyond the norm that they have stretched the capacities of local and national authorities to the limit.Avatar: The Last Airbender Live-Action Remake dit jaar nog op Netflix

Kobe Bryant overleden tijdens Helicopter Crash … Iedereen aan boord dood