in

Corona meldt enorme daling in winstcijfers na uitbraak van Coronavirus

Het bedrijf dat Corona-bier bezit, lijdt de grootste verliezen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Het is in het afgelopen decennia niet zo erg geweest als nu.

Anheuser-Busch InBev bezit niet alleen Corona, maar ook andere bekende merken zoals Budweiser, Stella Artois en Becks.

In de afgelopen twee maanden, sinds het coronavirus zich begon te verspreiden in China, heeft het bedrijf echter een verlies van inkomsten van $ 170 miljoen (£ 132 miljoen) in het land ervaren.

Als gevolg hiervan zijn eigenaren gedwongen om de bonus van de chief executive te verlagen en één van de steilste dalingen van de kwartaalwinst te voorspellen.

Anheuser-Busch In Bev heeft het verlies in verkoop te danken aan weinig mensen die China bezoeken en minder mensen die in het openbaar uitgaan, in een poging de verspreiding van het dodelijke coronavirus te voorkomen. Daarom heeft het effect zijn tol op het nachtleven in het land, omdat veel bars en restaurants hun deuren moeten sluiten.

De CEO van het bedrijf verklaarde het volgende tegenover NBC:

Our business is all about going to restaurants, to nightlife, going out with friends, it’s really about to go back to normal, we’re preparing for the surge when things return to normal.

As we look to the future, we are determined to lead growth through consumer-centricity, operational excellence and innovation.

Our performance in 2019 was below our expectations, and we are not satisfied with these results.

Het in België gevestigde bedrijf verkoopt meestal meer pils op de Chinese markt dan in heel de VS. Chinezen zijn gek op bier…Kijken: meisje zegt dat ze liever wordt neergestoken dan dat ze pussy wordt genoemd

Nieuwe coronabesmetting in Amsterdam Zuid-Oost: kinderdagverblijf voorlopig dicht