in

Corona: 93 patiënten overleden, 884 nieuwe patiënten, in totaal 11.750 positief geteste personen

Er zijn natuurlijk veel gevallen van mensen die genezen zijn en er weer bovenop zijn maar dat houdt het RIVM helaas niet bij

Net als de afgelopen dagen is gemeld door het RIVM, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Deze week zal duidelijk worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking.

In Noord-Brabant zet de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames door. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg zijn er relatief veel ziekenhuisopnames. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus.

Lees ook: RIVM somberder dan vorige week: maakt zich zorgen om IC-capaciteit

Deze cijfers worden meerdere keren per dag bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen achter op de actuele situatie.

Overzicht aantallen:

Het totaal aantal positief geteste patiënten: 11.750 (+884)

Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 3990 (+507)

Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 864 (+93)

Check de vorige update via deze link.

Bron: RIVMKijken: je hebt Amsterdam nog nooit op deze manier gezien

Cute: maak kennis met “Milkshake the Pink Pug”