in

Corona: 43 patiënten overleden gisteren, 573 nieuwe patiënten, in totaal 4204 positief geteste personen

Er zijn natuurlijk veel gevallen van mensen die genezen zijn en er weer bovenop zijn maar dat houdt het RIVM helaas niet bij

Sinds gisteren zijn 573 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4204. Onder hen zijn 988 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

43 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 179 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 57 en 97 jaar.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1404 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (585) en Noord-Holland (535).

Lees ook: Sehraz (16) na 10 dagen wakker op IC na coronavirus: familie is opgelucht

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Check de vorige update via deze link.

Wij hebben telefonisch contact gehad met het RIVM en ze gaan kijken hoe ze het aantal mensen die genezen zijn, hetzij ontslagen worden uit het ziekenhuis bij hun update kunnen vermelden. Daar moeten eerst goede afspraken over gemaakt worden met alle ziekenhuizen en de GGD.

Bron: RIVMSehraz (16) na 10 dagen wakker op IC na coronavirus: familie is opgelucht

Kijken: personal trainer Tracy Kiss – “slik sperma tegen het coronavirus!!”