in

Corona: 30 patiënten overleden gisteren, 637 nieuwe patiënten, in totaal 3631 positief geteste personen

Er zijn natuurlijk veel gevallen van mensen die genezen zijn en er weer bovenop zijn maar dat houdt het RIVM helaas niet bij

Sinds gisteren zijn 637 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 3631. Onder hen zijn 836 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

30 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 136 mensen overleden aan de ziekte. De meeste overleden mensen zijn tussen de 80 en 84 jaar oud. De jongst overleden persoon is 63 jaar.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1180 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (486), Noord-Holland (461) en Limburg (418).

Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Wij hebben telefonisch contact gehad met het RIVM en ze gaan kijken hoe ze het aantal mensen die genezen zijn, hetzij ontslagen worden uit het ziekenhuis bij hun update kunnen vermelden. Daar moeten eerst goede afspraken over gemaakt worden met alle ziekenhuizen en de GGD.

Bron: RIVMKijken: van deze Over-the-Top French Fries ? recept ga je watertanden

Kijken: gast gebruikt drone om hondje uit te laten tijdens lockdown & quarantaine