in

Corona: 30 patiënten overleden gisteren, 534 nieuwe patiënten, in totaal 2994 positief geteste personen

Er zijn natuurlijk veel gevallen van mensen die genezen zijn en er weer bovenop zijn maar dat houdt het RIVM helaas niet bij

Sinds gisteren zijn 534 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 2994.

Onder hen zijn 725 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.

30 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 106 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 643 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1012 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (405), Limburg (366) en Noord-Holland (353).

Het werkelijke aantal besmettingen met COVID-19 ligt hoger dan het aantal meldingen in deze update, omdat niet meer iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.

Update: wij hebben gisteren telefonisch contact opgenomen met het RIVM en ze gaan kijken hoe ze het aantal mensen die genezen zijn, hetzij ontslagen worden uit het ziekenhuis bij hun update kunnen vermelden. Daar moeten eerst goede afspraken over gemaakt worden met alle ziekenhuizen en de GGD.

Bron: RIVMAlberto Stegeman Exposed trainers: politiehonden zwaar mishandeld door trainers in de Achterhoek

Kijken: IC verpleegster barst in tranen uit nadat supermarkt leeg is na dienst van 48 uur