in

Connexxion: “Geen sprake van racisme in bus, gezin niet eruit gezet”

Volgens Connexxion is er geen sprake geweest van racisme en is er niets verkeerds gebeurd in een bus naar Amstelveen.

Er ontstond een hoop commotie en ophef na een Tweet over vermeend racistisch optreden van een buschauffeur. Het bedrijf heeft na de Tweet meteen een onderzoek ingesteld.

Een jonge vrouw in de bus zei dat de chauffeur tegen een getint gezin had gezegd dat ze de bus uit moesten om ‘plaats te maken voor Nederlanders’. De chauffeur stelt dat hij het gezin niet uit de bus zette, maar de mensen aanwees waar ze op een andere bus konden overstappen om sneller en dichter bij hun bestemming te komen.

Na bestuderen van camerabeelden en gesproken te hebben met de klaagster en de chauffeur, kan volgens Connexxion worden geconcludeerd dat er niets onoorbaars is gebeurd.

Dit is de reactie van de gene die de Tweet heeft geplaatst na een gesprek met Connexxion:

Voor ons is het nu dus nog steeds niet helemaal duidelijk wat er wel of niet is gebeurd. De jongen die deze Tweet plaatste neemt er geen afstand van met zijn reactie. Wel van het feit dat hij de tweet openbaar heeft geplaatst en geen privé bericht heeft gestuurd naar het bedrijf.

Het lijkt nu dat de ene partij blijft volhouden dat het wel is gebeurd en dat de andere partij zegt dat het begrijpelijk is dat het zo heeft kunnen overkomen in die situatie?John de Mol verrast Ali B met mooie woorden en belofte voor financiële steun bij eventuele beursgang

KIMONOMANDEM dropt nieuwe track incl. video – Besef dat (prod. Aizen Sama)