in

Collega’s dode hovenier Martin geloven absoluut niks van zedendelict

Collega’s van de in een speeltuin in Assen omgekomen 32-jarige doofstomme hovenier Martin geloven ‘helemaal niets’ van de verhalen dat de man een meisje misbruikt zou hebben. Martin kwam om het leven nadat hij tegen de grond was gewerkt door vijf mannen die hem in verband brachten met kindermisbruik.

Dat meldt het AD op hun website.

De collega’s zeggen dat zij zicht totaal niet herkennen in het profiel wat van Martin geschetst wordt door de media en op social media. Een collega die graag anoniem wilt blijven verklaart het volgende over het geheel:

“Wij vinden het heel onwaarschijnlijk. We lezen alle speculaties in de pers, maar we herkennen ons totaal niet in het geschetste profiel. Wij kennen hem allemaal heel persoonlijk en hebben nooit iets gemerkt van dit soort verhalen. Martin was een eerlijke, goedlachse en hardwerkende jongen”.

De anonieme collega van Martin zegt verder ook dat mensen niet zo snel een oordeel moeten heffen en moeten wachten totdat het onderzoek helemaal is afgerond.

“Hij zou zaterdag naar motorraces gaan kijken bij een vriend. Maar die was nog niet thuis, waardoor Martin even moest wachten. Hij is doofstom, dus kan niet bellen. Hij kan alleen appen op zijn telefoon en misschien dachten mensen bij die speeltuin daarom dat hij foto‘s stond te maken. Het is heel erg onwaarschijnlijk dat hij iets te maken heeft gehad met kindermisbruik. Hij is groot en door zijn handicap onverstaanbaar en luid. Het kan zijn dat een kind daar van is geschrokken en mensen er vervolgens op gereageerd hebben.”

Lees ook: De 5 mannen uit Assen zijn in vrijheid gesteld, politieonderzoek sluit mishandeling vooralsnog uit

Over de geruchten dat dit soort dingen eerder zijn gebeurd in die bewuste wijk in Assen in 2017 en 2018 heeft volgens de collega niks te maken met Martin. Die andere verdachte zou rastahaar hebben gehad en Martin heeft nooit rastahaar gehad. Bovendien was Martin aan het werk op de momenten dat de andere verdacht gesignaleerd werd.

Na een bijeenkomst met andere collega’s over het voorval en de dood van Martin zegt de anonieme man dat niemand zich in het in de media geschetste beeld kan herkennen.

“Martin was een eerlijke jongen. Echt een vakman. Hij leefde niet teruggetrokken en liet zich niet achterstellen door zijn handicap.”

Bron: ADDe 5 mannen uit Assen zijn in vrijheid gesteld, politieonderzoek sluit mishandeling vooralsnog uit

Sexpopklanten blijven poppen bestellen die op de vriendinnen van gabbers lijken