in ,

Club BLU blijft dicht deze zomer, bezwaar is afgewezen

Club BLU in Rotterdam-Alexander blijft voorlopig dicht. Een speciale commissie van de gemeente Rotterdam heeft het bezwaar van de eigenaar tegen de sluiting, afgewezen. Eind mei dient het beroep bij de rechter.

De burgemeester van Rotterdam heeft juist gehandeld volgens de commissie. Verder meent de commissie dat voor bezoekers en voorbijgangers geen veilige omgeving gegarandeerd kan worden. Het doet er niet toe dat de clubeigenaar er alles aan heeft gedaan om herhaling te voorkomen.

Aboutaleb sloot Club BLU vlak voor Kerstmis voor het eerst. Dat was toen voor 2 weken. Daarna volgden twee keer sluitingen voor drie maanden, eind januari en eind april.

De burgemeester houdt de zaak dicht omdat er niemand is aangehouden voor een aantal incidenten. In februari werden wel drie verdachten aangehouden toen de club werd beschoten met een automatische vuurwapen. Ook ontplofte er een explosief bij de deur. Het geheel heeft volgens de eigenaar te maken met afpersing.

De eigenaar stapte in februari ook al naar de rechter. Die wees de eis tot heropening af.

Dit zijn verontrustende ontwikkelingen voor clubeigenaren. In Amsterdam heb je ook enkele gevallen gehad dat mensen een handgranaat voor de deur legden waardoor een club werd gesloten. Of ze rijden s’nachts langs, als de zaak gesloten is, en plegen een drive-bye op een gesloten zaak.

De autoriteiten maken het naar onze mening makkelijk voor criminelen om eigenaren van shops en clubs af te persen. De consequenties zijn enorm voor de ondernemers omdat de politie het negen van de tien keer niet lukt om achteraf een eventuele dader op te sporen.

Bij enkele uitgaansgelegenheden in Nederland zijn er altijd agenten aanwezig of in de buurt tijdens opening-en sluitingstijden. Zou dit niet een betere oplossing zijn dan om iemand van zijn brood en inkomsten te laten beroven onder druk van afpersing en geweld?

De Rotterdamse politie zou hun strategie moeten herzien om meer van dit soort incidenten te voorkomen. Zoals de manager van de club aangeeft, ze zullen het halen bij iemand anders als ze dat niet bij ons kunnen doen.

Deze zomer voorlopig geen Club Blu maar wie weet gaat de zaak snel weer open en dat onder bescherming van justitie in het weekend. De eigenaar van de club draag immers ook handen vol met belastinggeld af elk kwartaal.Boef biedt zich aan voor Songfestival 2019: ‘Ik zorg voor de hoofdprijs’

Vrouw & Hitler-fan stuurt en stalkt man met 65.000 sms’jes na eerste date