in

CIDI zegt: geen goed idee om op 4 mei vluchtelingen te herdenken…

4-5-mei-3-750x400

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) wil dat op 4 mei geen omgekomen vluchtelingen worden herdacht. “Wie alles op één dag wil herdenken, herdenkt uiteindelijk niets”, zegt het instituut.

Op het Rembrandtplein in Amsterdam worden 4 mei drieduizend papieren kruisen neergelegd om vluchtelingen te herdenken. Dat gebeurt ‘s avonds, als op de Dam oorlogsslachtoffers worden herdacht.

Geen goed idee:
Het CIDI vindt dat geen goed idee omdat ‘door het herdenken van omgekomen vluchtelingen de betekenis van de Nationale Dodenherdenking verwatert’. Het is goed om stil te staan bij het leed van vluchtelingen, schrijft het CIDI op zijn website, maar dat kan beter op een ander moment.

Op welk moment dat moet zijn geven ze echter niet aan. Zoek het maar uit dus…

‘Het almaar verbreden van de Nationale Dodenherdenking leidt ertoe dat allerlei leed op één grote hoop wordt gegooid. Uiteindelijk is het dan voor niemand meer duidelijk waar het op 4 mei eigenlijk om gaat: wie alles wil herdenken, herdenkt uiteindelijk niets.’

In andere woorden. Ikke ikke ikke en wil CIDI deze dag gewoon goonen, voor zichzelf en het Nederlandse volk behouden en het moment niet delen met een ander…

Bron: RTL nieuws.Zo bespaar je volgens radar lekker veel geld op vliegtickets

Kippie: Tussen mij en Lijpe komt het nooit meer goed, hij gunt me niet