in

Chips is dus net zo verslavend als Cocaïne of Alcohol

Een zak chips openen en niet meer kunnen stoppen met “vreten” is gewoon problematisch eetgedrag. Dan heb je die type mensen die gewoon blijven roeren met hun hand in die zak en hun vingers steeds aflikken erbij. Ik hoef dan gelijk niet meer…. hou maar!

Wij snappen het zo onderhand wel met die: “alles wat je eet is slecht comments dus het boeit mij niet in 3, 2, 1“….. We get it. Er is ook weinig te halen wat gewoon goed voor je is tegenwoordig. Toch is het gewoon echt wel verstandig om op je eetpatroon te letten. TE is namelijk nog slechter dan zo af en toe. We zeggen ook niet dat je nu moet stoppen met het eten van chips. Wees bewust, that’s all.

In ander nieuws, chips verslaving is dus real. Het is junkfood en daar is dus onderzoek naar gedaan. Daarnaast schijnt het ook nog eens heel lastig om er vanaf te komen.

Volgens neuroloog Dr. Tony Goldstone is the struggle zelfs very real. Hij deed onderzoek onder mensen met overgewicht waarbij de hersenen van snack junkies en drugsverslaafden met elkaar vergeleek.

Hij liet de proefpersonen bij het onderzoek foto’s zien van chips en ander junkfood terwijl hun hersenen werden gescand. Dit had het zelfde effect op de proefpersonen als het laten zien van foto’s van drugs of alcohol aan een verslaafde. De hersenen van deze personen reageerden ook wanneer er foto’s van gezond eten getoond werden maar onze hersenen reageren dus flink op voeding waardoor we een korte flinke energie boost krijgen.

Peg O’Connor schrijft in Psychology Today dat de fysiologische reactie op chips en andere junkfood gelijkstelt kan worden aan harddrugs:

They both release the same brain chemicals. “Hyperpalatable foods produce a far more pleasurable response in people than less processed foods,”. “Humans produce pleasure-providing opioids when digesting certain amounts of fat and sugar. In consuming these hyperpalatable foods — many of which, people would describe as both “comfort” and “junk” food — individuals are looking for a certain sensation of pleasure or relief not unlike what people who use and abuse alcohol, nicotine or cocaine seek.”

Lees ook: Gekweekte zalm is één van de meest giftige etenswaren ter wereld

Ik persoonlijk eet al MAANDEN geen chips meer. Ik vermijd de afdelingen waar de zakken zijn gestapeld in supermarkten ook alsof ik er een soa van kan krijgen.

Wil je ook stoppen met het eten van chips dan raden wij aan jullie aan om de onderstaande video eventjes te bekijken. Doe je koptelefoon op, zet je geluid op 100 en je zult geheid een afkeer krijgen van die bende.Het laatste seizoen van ‘Vis a Vis’ staat binnenkort op Netflix

HalloweenBoom: De nieuwe trend voor mensen die niet kunnen wachten tot kerstmis