in

Chinezen super pissig om corona-carnavalslied ‘Voorkomen is beter dan Chinezen’

Op radio 10 bij het programma Laat met Lex werd er een nummer afgedraaid van een Rotterdamse artiest genaamd Toon. Het gaat hier om een carnavalsnummer met een satirische ondertoon.

Helaas heeft het nummer zijn doel voorbij geschoten en heeft de radio Dj ondertussen zijn excuses aangeboden.

Hieronder een stuk van de tekst:

“Vreet geen Chinees, dan heb je niks te vrezen, want voorkomen is beter dan Chinezen, niet dom wezen, corona heb je zo (ja en je mondkapje gaat dus niet af), het mot iedereen dat is nou wel bewezen en voorkomen is beter dan Chinezen, niet stom wezen, corona heb je zo. (Kom op oma, anders wordt het plat spuiten….).”

De Chinese gemeenschap is alles behalve blij met het nummer. Ze zijn woest en voelen zich gekwetst en daarnaast zijn er aangiftes gedaan. De mailbox van Lex Gaarthuis zat overvol met klachten en de Chinese gemeenschap heeft een persbericht verspreidt. Ze eisen dat het nummer van het internet wordt verwijderd anders worden en juridische stappen ondernomen.

“Een carnavalsliedje over het coronavirus met het doel met z’n alleen daarop te hossen en te dansen en Lol te maken, is volkomen respectloos, onfatsoenlijk en diep kwetsend voor de honderden slachtoffers en diens familieleden en vrienden. De tekst over ‘die stink-Chinezen’ is bovendien haatzaaiend en discriminerend”, luidt het persbericht.

Er is zelfs een petitie gestart onder de titel ‘We zijn geen virussen’. Er zijn al ruim 11.000 handtekeningen opgehaald met de petitie.Kijken: Udo de Beatboxer wilt HEEL graag met Famke Louise op date met Valentijnsdag

Trailer: SAW maakt comeback met spin-off movie SPIRAL staring Chris Rock & Samuel L. Jackson