in

Chinezen beginnen nu al aan ontwikkeling van 6G-netwerk

Er zijn nog maar amper 5G-netwerken in de wereld, maar China is al officieel begonnen aan de ontwikkeling van een 6G-netwerk.

China is officieel begonnen met onderzoek en ontwikkeling voor mobiele 6G-netwerken, terwijl het nog maar net bezig/ klaar is met het uitrollen van 5G in het gehele land.

Het ministerie van Wetenschap en Technologie zei in een woensdag gepubliceerde verklaring dat het twee werkgroepen zal oprichten om de taak uit te voeren.

Eén groep zal bestaan ​​uit relevante overheidsdiensten die verantwoordelijk zijn voor het bevorderen van de manier waarop 6G-onderzoek en -ontwikkeling zal worden uitgevoerd. Het andere team bestaat uit 37 universiteiten, onderzoeksinstellingen en bedrijven, die de technische kant van 6G in kaart brengen en advies geven.

5G verwijst naar mobiele netwerken van de volgende generatie die supersnelle datasnelheden bieden en beloofd technologieën zoals zelfrijdende auto’s en virtual reality te ondersteunen. China zette eerder deze maand zijn 5G-netwerken aan, vooruitlopend op een aanvankelijk schema voor 2020.

Voor alle duidelijkheid, 5G staat nog in de kinderschoenen en de meeste mensen over de hele wereld zitten nog steeds op 4G-netwerken.

Hoewel er veel hype rond 5G is, is het nog steeds onduidelijk wat voor soort impact 5G zou kunnen hebben op industrieën en consumenten boven de hoge downloadsnelheden in werkelijkheid.

Bron: CNBCUFC gaat vechters tegen elkaar laten vechten op een onbewoond eiland

Dilip Sardjoe vanuit Suriname: “als ik president word, gaat een visum 1000 dollar kosten”