in

Chinese politie deelt ongewone straf uit: 60 seconden kijken in groot licht van hun eigen wagen

Er is bijna niets zo irritant in het verkeer als het verblind worden door het groot licht van een ander voertuig.

De politie in Shenzen, China heeft daar iets op bedacht. Overtreders worden voor de koplampen van hun eigen voertuig gezet om vervolgens 60 seconden lang in het groot licht te moeten kijken.

Op 1 november waarschuwde de Chinese politie automobilisten dat zij een boete konden krijgen van 300 yuan (40 euro), punt aftrek zouden krijgen op hun rijbewijs en aangemeld zouden worden voor een educatieve maatregel als het groot licht gebruikt zou worden terwijl dat niet mag. Wat daadwerkelijk de aandacht trok, was de introductie van een nieuwe en onconventionele straf; overtreders voor 60 seconden laten staren naar hun eigen koplampen terwijl het groot licht aanstaat.

1

De politie lanceerde het initiatief in 2014 en kreeg een hoop kritiek. Deze keer kreeg het idee een warm welkom.

“Traffic police comrades, I believe this kind of punishment is not right, it’s inhumane, they should have to look for 5 minutes”. was de mening van een persoon. “The whole country should implement this immediately”, zei een ander persoon.

Verschillende andere lokale politiemachten gaven het een duimpje op social media. In een poll gaf aan van Sina News gaf aan dat 90 procent van de bevolking hun steun gaf aan de ongewone straf.

2

Een klein deel was het niet eens met de straf en gaf aan dat het “schending van de rechten van de mens” betrof. Als argument werd gegeven dat het schade aan de ogen kon brengen. Ook vroegen een aantal mensen zich af op welke gronden de agenten automobilisten konden dwingen om in de felle lichten te kijken, aangezien de straf niet is opgenomen in de wet.

De politie in Shenzen is één van de populairste politiemachten in China. Deze politiemacht is beroemd om haar ongewone iniatieven.

3

Bron: CrimeDocsNLZelfs bij Pinguïns gaat het verschrikkelijk mis als er eentje vreemdgaat SMFH!

Rocks (THC) kondigt nieuw album ‘Mijn Melodie’ aan via Facebook