in

Chinese markt in het midden van coronavirus-uitbraak verkocht o.a. wolven en ratten om te eten

De Chinese markt in het centrum van de dodelijke coronavirus-uitbraak verkocht levende dieren – waaronder wolven pups, vossen, ratten en pauwen – volgens een nieuw rapport van de New York Post.

De wilde dieren behoorden tot 112 “producten” die werden verkocht op de Huanan Seafood Market in de centrale stad Wuhan, meldt AFP.

Andere dieren in het wild die op de markt werden verkocht, die sindsdien is gesloten, waren krokodillen, gigantische salamanders, slangen, stekelvarkens en kamelenvlees.

“Vers geslacht, ingevroren en bij u thuis afgeleverd,” zei de prijslijst van de verkoper, “Wild Game Animal Husbandry for the Masses.”

Niet bevestigde lijst

De verontrustende lijst circuleerde wijd op het Chinese internet, maar kon niet onafhankelijk worden geverifieerd door AFP.

Chinese gezondheidsambtenaren geloven dat het mysterieuze virus – dat tot nu toe minstens 26 mensen heeft gedood en honderden meer ziek heeft gemaakt – is voortgekomen uit ‘wilde dieren op de vismarkt’.

Eerdere dodelijke epidemieën, zoals het ernstige acute respiratoire syndroom (SARS), zijn in verband gebracht met de Chinese consumptie van civetvlees.

Exotische soorten zoals de katachtige civets, ratten en vleermuizen worden beschouwd als een delicatesse in China en andere Aziatische landen.

Bron: NY PostJe kan een kakkerlak vernoemen naar je ex nu voor Valentijnsdag voor weinig

Eminem heeft een nieuw wereldrecord gevestigd met zijn track “Godzilla”