in

China meldt voor het eerst sinds uitbraak nul nieuwe gevallen van coronavirus

Chinese functionarissen zeggen dat ze aan het begin van een einde aan de coronavirusepidemie zitten, nadat het land voor het eerst sinds de uitbraak nul nieuwe gevallen heeft gemeld.

Cijfers voor woensdag toonden aan dat er helemaal geen nieuwe gevallen waren in Wuhan of de wijdere provincie Hubei, waar wordt aangenomen dat het virus dat nu bekend staat als Covid-19 voor het eerst is overgedragen op mensen.

De autoriteiten waarschuwen dat het risico nog steeds niet voorbij is, aangezien 34 gevallen – allemaal geïmporteerd uit het buitenland – in andere provincies werden gemeld. Onder hen waren er 21 in Beijing en negen in het zuidelijke productiecentrum van Guangdong.

Er waren woensdag ook acht nieuwe sterfgevallen, volgens de National Health Commission, waardoor het land in totaal 80.928 gevallen en 3.245 sterfgevallen heeft tot nu toe.

Desalniettemin werd het gebrek aan nieuwe lokale besmettingen in Hubei geprezen als een belangrijke mijlpaal in de wereldwijde strijd om de ziekte in te dammen.

Bron: IndependentKijken: Jensen zegt dat “EUROPA IS GEVALLEN”

18 patiënten overleden gisteren, 409 nieuwe patiënten, in totaal 2460 positief geteste personen