in

Cheerleader die haar baby in achtertuin had begraven, niet schuldig aan moord bevonden

Een cheerleader uit de VS die haar pasgeboren baby in haar achtertuin heeft begraven, is niet schuldig bevonden aan moord, doodslag en het in gevaar brengen van een kind.

Brooke Skylar Richardson beviel, naar eigen zeggen, van een stilgeboren meisje genaamd “Annabelle” op het toilet van haar ouderlijk huis in Carlisle, Ohio, in mei van 2017.

De 20-jarige had niemand – inclusief haar familie – over de zwangerschap verteld en de baby in de achtertuin begraven. Het nieuws kwam naar buiten toen ze het twee maanden later aan een gynaecoloog opbiechtte.

Richardson werd geconfronteerd met een levenslange gevangenisstraf wegens aanklachten zoals moord, doodslag, grove mishandeling van een lijk en het in gevaar brengen van een kind. Ze werd ook beschuldigd van het knoeien met bewijsmateriaal, maar de rechter schrapte dat laatste tijdens het proces.

Na drie uur overleg op donderdag vond de jury Richardson echter niet schuldig aan bovengenoemde aanklachten.

Richardson werd echter schuldig bevonden aan grove mishandeling van een lijk, waarvoor ze maximaal een jaar achter de tralies kan verdwijnen.

Toen het vonnis in de rechtbank werd voorgelezen, brak Richardson in tranen uit en zei ‘Ik hou van jullie’ tegen haar ouders terwijl ze met handboeien werd weggeleid. Ze wordt vrijdagochtend veroordeeld.

Officieren van justitie hadden aangevoerd dat de baby levend werd geboren en beweerde dat ze had geprobeerd haar te cremeren nadat een patholoog had verklaard dat de uitgegraven botten verbrand leken.
De patholoog trok deze claim later weer terug, maar in een tweede politie-interview zei Richardson dat ze ‘haar een “beetje” probeerde te cremeren’ nadat de politie zei dat ze ‘wisten dat ze iets met vuur had gedaan’, aldus de Daily Mail.
Advocaten van de verdediging voerden echter aan dat deze bekentenis was afgedwongen.

Haar advocaten zeiden het volgende tijdens hun pleidooi:

“All of the stars did not just align for her to have a stillborn child that she didn’t want, told no one about, made no preparations for and concealed and buried her in the backyard, all so that she could maintain the appearance and image of her perfect life.

“That’s ridiculous.”

De Aanklager verwees ook naar een bericht dat Richardson haar moeder had gestuurd kort nadat ze was bevallen van haar baby. Het bizarre bericht kunnen jullie hieronder lezen:

“I’m literally speachless (sic) with how happy am… I am literally so excited now just for dinner to wear something cute yayyyy my belly is back and now I’m takin(sic) this opportunity to make it amazing.”

De officier van justitie is het totaal niet eens met de beslissing van de jury maar hij zegt dat hij ze begrijpt. Hij kon namelijk niet bewijzen dat zij het kind had vermoord. Check zijn argumenten in de onderstaande video.

De verdediging haalde een ene Dr. Stuart Bassman erbij om te getuigen en die verklaarde dat Richardson als kind seksueel werd misbruikt, wat haar een persoonlijkheidsstoornis heeft bezorgd. Hij verklaarde verder:

“Skylar shared with me, when she was 12 or so, she was having insecurity about her appearance, whether she would be liked, whether she would be accepted, typical behaviour, so a boy started showing her attention, a boy that Skylar looked up to, who Skylar admired.

“She began to respond, and then he began to abuse her. He began to abuse her sexually.”Ladies: De trailer van Riverdale seizoen 4 is hier!

Politie met spoed opzoek naar ontsnapte kindermisbruiker genaamd Johannes van E.