in

Chatdienst WhatsApp verhoogt minimumleeftijd

De wereld krijgt door dat dit soort dingen gewoon niet bestemd zijn voor kinderen

Berichtendienst WhatsApp verhoogt de minimumleeftijd voor Europese gebruikers. Zij moeten straks minstens zestien jaar zijn om de app te mogen gebruiken. De minimumleeftijd is nu nog dertien jaar.

Kids zullen moeten bevestigen dat ze minstens 16 jaartjes jong zijn voordat ze er gebruik van kunnen maken. Ze zullen hiervoor moeten instemmen met nieuwe gebruikersvoorwaarden.

Het geheel is nodig om te voldoen aan de nieuwe privacywetgeving die volgend maand van kracht wordt. Hoe Facebook gaat controleren of gebruikers aan de voorwaarden voldoen is nog niet bekend maar ze zullen vast een manier hebben hiervoor.

Bedrijven, organisaties en overheden mogen in Europa straks alleen privacygevoelige gegevens opslaan van kinderen boven de 16 jaar.

,,Voor alle kinderen die jonger zijn moeten ouders toestemming geven. Met deze maatregel lijken ze van veel organisatie af te zijn en leggen ze de verantwoordelijkheid eigenlijk bij de ouders neer”, aldus social media-expert Jaap van Zessen. ,,De vraag is natuurlijk ook hoe WhatsApp moet controleren hoe oud iemand is, dat wordt binnenkort bekend gemaakt. Het doet mij denken aan het bezoeken van een website van een bierbrouwerij. Als je die wilt bezoeken wordt je geboortedatum gevraagd en als je die invult mag je de site bezoeken. Iedereen die in groep 4 rekenen heeft gehad weet natuurlijk wat je daar in moet vullen.”

1,5 miljard mensen gebruiker deze dienst nu. De leeftijdsgrens veranderd alleen in Europa op dit moment.

Bron: ADLaura Ponticorvo oog in oog met Hacker die naaktbeelden lekte

Kim Kardashian: We took a mold of my body and made it a perfume bottle