in

Cavia gearomatiseerde ijs schijnt grote hit te zijn in Ecuador

Een Ecuadoriaanse vrouw heeft online veel aandacht gekregen voor het bedenken van een zeer ongebruikelijke maar toch verrassend populaire ijssmaak – Cavia.

Je kent de cavia waarschijnlijk als een lief huisdier, maar in Zuid-Amerikaanse landen zoals Ecuador, Peru of Bolivia koken mensen cavia’s met zout en serveren ze met aardappelen en pindasaus.

Toch heeft zelfs in deze landen het idee van een ijsje met cavia-smaak nogal wat opgetrokken wenkbrauwen veroorzaakt. Mensen zijn de knaagdieren gewend als het hoofdingrediënt van traditionele gerechten, maar ijssmaak? Dat zou hetzelfde zijn als van rundvlees of varkensvlees een ijssmaak te maken in Nederland.

Terwijl het nieuws over haar ongewone delicatesse zich over de hele wereld verspreidt en viraal gaat, zal de vraag naar verwachting omhoogschieten.

Het koste haar ongeveer een maand werk om de formule voor haar cavia-ijs precies goed krijgen. In eerste instantie probeerde María crushed cavia jerky te gebruiken, maar dat ontaarde niet in het resultaat waar ze op hoopte. Toen probeerde ze geroosterd cavia-vlees, maar dat bleek ook problematisch te zijn. Ze kwam uiteindelijk ergens toen ze het vlees minstens twee uur had gekookt, om een echt geconcentreerde bouillon te krijgen.

Ze maakte vervolgens ook het vlees vloeibaar en mengde met de bouillon om caviapastei te maken. Vanaf dat moment volgde ze gewoon het klassieke ijsrecept.Sensatie: Face-off Jaimy en Sidney loopt een beetje uit de hand

Het vierde seizoen van La Casa de Papel komt eerder uit dan we dachten!!!