in

Cannabistampons zorgen voor einde aan krampen en rugpijn binnen 20 minuten

Canabis

Er blijkt een nieuwe remedie te zijn tegen menstruatiepijn. Vele positieve reviews zijn er al geweest. Het gaat hierbij om cannabistampons.

Het Amerikaanse Foria brengt, naast glijmiddel met cannabis, nu ook cannabistampons op de markt. De tampons bevatten slechts drie ingrediënten: cacaoboter, gedestilleerde THC-olie en CBD uit biologisch gekweekte hennep. Gericht op pijnverlichting zal de plant ook zijn geneeskrachtige eigenschappen delen met de gebruiker van de tampon. De tampon zal het medicijn direct afleveren op de plek waar het nodig is volgens Foria.

De Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA heeft de cannabistampons nog niet goedgekeurd. Ook zijn de tampons nog niet getest op mensen. Op het internet blijken echter reviews te staan waarin blijkt dat de tampons helpen tegen rugpijn en langer werken dan de tradionele pijnstillers.

tumblr_msjsy95xAF1soad87o1_250

Volgens een vrouw in Broadly waren haar krampen binnen 20 minuten verdwenen. Een andere gebruiker liet weten dat zij aan endometriose lijdt. Die ziekte kwam terug na een gedeeltelijke hysterectomie. Bij tijd en wijlen kreeg ze erg veel pijn, ze leek zwanger en het beïnvloedde de ontsteking in haar blaas. Volgens die gebruiker zijn de cannabistampons één van de weinige producten, die voor verzachting zorgt. Een andere vrouw, genaamd Megan, vertelde dat haar pijn normaal gesproken ondraaglijk is. Ook zij is overtuigd van het gebruik van de cannabistampons.

De cannabistampons zijn niet goedkoop. Omgerekend kost het ongeveer 40 euro per pak. Deze informatie staat ook op de website foriapleasure.com. “Cannabis wordt al heel lang door verschillende culturen gebruikt als natuurlijk hulpmiddel bij het verzachten van symptomen die worden geassocieerd met menstruatie,” klinkt het.

De cannabinoïden gaan de pijn tegen en laten de spieren ontspannen. Doordat het medicijn direct opgenomen wordt in het bloed, ervaart de gebruiker vrij snel pijnverlichting.

De tampons zijn nog niet verkrijgbaar in Nederland. Zelfs in de Verenigde Staten zijn ze niet overal verkrijgbaar. Enkel in de staten Colorado en Californië zijn de tampons beschikbaar. Er is dan wel een kaart nodig, die toegang verschaft tot medicinale cannabis. Met een doktersrecept is het product ook aan te schaffen.

Bron: CrimeDocsNLSpotify onthult de meest gestreamde zomernummers 2016

HolyShit: Narcos seizoen 3 en 4 onderweg