in

Cannabisgebruik bij pubers heeft geen schadelijke invloed op hun intelligentie.

marijuana

Het wordt al jaren geroepen door ouders, leraren en zelfs huisartsen. Oudere broes en zussen kunnen er ook wat van!

Wie roken maakt ze zo dom als een aap. Dat schijnt dus helemaal niet het geval te zijn. Dat je hersenen een klein tikje schade oplopen kan niet ontkend worden maar dom wordt je er niet van. Blowen in de puberteit kan de prefrontale cortex aantasten, wat mede kan leiden tot schizofrenie. Maar nogmaals, dom wordt je er niet van!

Blowen in de klas of in de pauze voordat je de les in gaat is natuurlijk slecht. Je bent te stoned om de les te kunnen volgen maar hey…… #LOL. Je wordt er misschien een beetje sloom van en blowen tijdens je pubertijd kan sneller leiden tot verslaving aan andere stimulerende middelen op latere leeftijd.

Het drugs taboe werd jong doorbroken en de remmen zijn wat dat betreft misschien ietsjes losser dan iemand die nog nooit geblowd heeft.

Lees ook: Amerikaanse overheid geeft eindelijk toe dat cannabis kankercellen doodt

Volgens onderzoek:
Amerikanen hebben een onderzoek ingesteld bij twee grote groepen tweelingen. In totaal meer dan drieduizend kandidaten. Tweelingen hebben dezelfde genetische en sociaal-economische achtergrond. Een verschil in IQ kan daaraan in ieder geval dus niet liggen.

Het IQ van de deelnemers werd tweemaal gemeten, rond het 10de en rond het 18de levensjaar. En wat bleek? Bij blowende pubers was het IQ niet significant lager dan bij hun niet-blowende tweelingbroer of -zus.

Bron: VolkskrantDe tien beste erotisch getinte films die tot nu toe gemaakt werden

Vreemde taferelen in Manchester – Gangster kraai met shank gespot