in

Burn-out en Gameverslaving officieel erkend als ziektes door de WHO

Je kan jezelf, met een briefje van de arts, straks gewoon met een gerust hart ziekmelden zonder eventuele juridische complicaties

Veel mensen krijgen jaarlijks te kampen met een burn-out. Chronische stress, teveel gezeik, teveel van alles in een keer en dat weken en soms wel maanden lang kan leiden tot een total shut-down waardoor je vervolgens wilt gaan liggen en niks meer wilt doen.

Een burn-out werd echter nooit als een echte ziekte erkend, tot nu. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in Genève heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) burn-out officieel erkend als een zelfstandige beroepsziekte.

Daarmee komt de burn-out op een lijst van 55.000 ziekten, symptomen en oorzaken van aandoeningen, die opgenomen zijn in de catalogus International Classification of Diseases. Die werd na bijna dertig jaar weer eens kritisch onder de loep genomen en geüpdatet. En niet alleen burn-out, maar ook dwangmatig seksueel gedrag en verslaving aan online-gokken zijn nu erkend als gezondheidsproblemen.

Gameverslaving is ook een nieuwtje dat reeds is opgenomen in de lijst van het WHO als officiële aandoening maar zal pas vanaf 2022 gelden.Blind-en zwaar autistische Kodi Lee krijgt Golden Buzzer tijdens America’s Got Talent 2019

Priester komt weer met gekke barz op – Rennen ft. Mario Cash & LL (Prod. by 9ine)