in

Bubbling Battle legende Remano Cairo aka SEIKO overleden

Dit is een tribute aan een verloren en ongekend legendarsche tijdperk uit de jaren 90′

Onze hele TL staat vol met rouwberichten voor de legendarische bubbling battle legende “Remano Cairo” aka “SEIKO”.

SEIKO aka “Pshyco Pinokio” (42) is voor velen van ons een jeugdicoon uit het “Bubbling Battle” tijdperk en zou volgens verschillende bronnen op Facebook plots overleden zijn aan een herseninfarct.

Rond 1995 a 1996, op zijn piek, hadden wij in de Urban Scene een hele andere happening dan wat er nu is met Hiphop, pop en Urban muziek in het algemeen. Dit was het tijdperk van Bubbling Battles/ feesten en was razend populair onder voornamelijk de Surinaamse en Antilliaanse jeugd van vooral volksbuurten van Amsterdam en Rotterdam. Je moet ook echt minimaal een 80’s baby zijn om dit meegekregen te hebben. Ook buiten Adam en Rdam, in steden zoals Den Haag, Arnhem, Groningen en eigenlijk overal was deze unieke en iconische movement gewoon super LITT!

Toch waren de battles tussen Amsterdam en Rotterdam het meest legendarisch. Stampvolle zalen in de Marcanti te Amsterdam of bijvoorbeeld de Luxor te Arnhem en de Imperium te Rotterdam. Als je dit destijds ooit een keer had meegemaakt dan zal je het nooit meer van je leven vergeten. Velen van jullie zullen geen flauw idee hebben over wat het precies is dat wij het over hebben hier maar deze battles en feesten waren zo ongelooflijk LITT dat je het je bijna niet kan voorstellen. Op elk feest stond er een rij van 200 man buiten die helaas niet meer naar binnen kon omdat evenementen tot de max waren uitverkocht.

De jongens en meiden die destijds regelmatig ergens op een podium te zien waren hadden/ hebben ook echt een iconische en rockstar status. Het zelfde geldt voor de producers die de beats maakten op een Amiga 500 computer met een TechnoSound Turbo sampler en cassettebandjes uitdeelden. Je moet je voorstellen dat er geen internet was destijds, maar IEDEREEN had BINNEN EEN WEEK in HEEL NEDERLAND het nieuwste cassettebandje van de populairste producers en DJ’s uit heel NL. Het was echt ongelooflijk….
Dat ene bandje, wat nieuw was uitgekomen van een producer of DJ, werd binnen een week tientallen DUIZENDEN keren gekopieerd en verspreid door heel Nederland. Er zat ook totaal geen commerciële machine achter zoals een muzieklabel, dit ging echt van persoon naar persoon door naar de volgende persoon.

We hebben het hier o.a over producers en DJ’s zoals Damsco Productions, Westside Productions, Killer Squad, DJ Battle, Cover Squad, DJ Funk, DJ Moortje en Mc Pester, DJ Childsplay en Mc Problemchild, DJ Kayente, DJ Chucki, DJ Memmie, DJ Menace, Mr Wilson, M Connection, DJ Kora, DJ Gilly, DJ Flash, DJ Flex, DJ Jeff, Mister B, DJ Break, DJ Silver, DJ Colvin en MC Stiko de grondlegger en creator van deze Bubbling battle style voor jongens.

Daarnaast waren populaire dansers zoals Reggie, Furgil, Erg Aldring, Bjorn, Mc Klaas, Skilo, Imro, Clifton, Camillo, Merien, Svennie Paling, Jury Black, Irto, Marlon, Salomo, Baba Jaga (Guillermo), Randy Telg, Anilson, Ivando, Marlo van South Central, JoJo, Undertaker, Roche, Marvin, zalige Colvin, zalige Hendry, zalige Emiel, zalige Guillermo en zalige Miquel de aanvoerders van onze generatie.

Daarnaast had je de meiden Karima, Janice, Bianca, Reka, Melani, Sabrina, Julienn, Dinotra, Pamela, Cronic en zalige Jankay die de vrouwelijke aanvoerders waren van onze generatie.

Er is daarna ook nooit meer zoiets geweest wat we op deze exclusieve manier kunnen toe-eigenen in Nederland. Het was echt een hele unieke en energievolle tijdperk. Nergens anders in de wereld maar alleen hier in Nederland. Tuurlijk had het ook zijn momentum in de Antillen en Suriname maar nooit zo groot als hier in Nederland.

Als organisatoren van evenementen en grondleggers van deze legendarische scene de koppen bij elkaar steken en werkelijk investeren in een langdurige plan, dan kan deze movement echt terugkomen en zullen de kids van nu hier echt ontzettend veel plezier aan beleven zoals wij dat vroeger hebben gedaan.

SEIKO was een van de bekendste dansers uit dit tijdperk die regelmatig het podium betrad met een eigen stijl wat ook echt uniek was aan hem. Hij stond er ook echt bekend om. Ook bekend om het feit dat hij elke stad represente waar hij aanwezig was op dat moment. Hij koos niet per definitie een kant.

Hieronder kunnen jullie de laatste showcase op beeld van SEIKO uit maart 2017 bekijken.

R.I.P legend! Wij wensen zijn familie en vrienden heel veel sterkte toe tijdens deze zware dagen en moge Remano Cairo rusten in vrede. ??️?

Er wordt op 4 augustus een bubbling battle evenement georganiseerd. Als jullie dit van dichtbij willen meemaken of herbeleven een keer moeten jullie de onderstaande flyer even checken.Man bouwt gruwelijk harde bar in tuin voor nog geen 100 euro

Er bestaan speciale BH’s en Boxershorts die je in de vriezer kan doen