in

Britse studenten vinden condoom uit die van kleur veranderd bij detectie van een SOA

ad_173316237

Een groep tieners uit Londen heeft een condoom uitgevonden dat gloeit als het een soa detecteert.

De Smart condoom is het geesteskind van studenten Muaz Nawaz (13), Daanyaal Ali (14), en Chirag Shah (14), van het Londense Isaac Newton Academy. Ze kwamen met het idee voor de TeenTech Awards als een manier om de stijgende cijfers van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) te bestrijden.
Het condoom gebruikt een geïntegreerde laag van moleculen die gloeien bij contact met bacteriën en virussen geassocieerd met de meest voorkomende soa’s.
Groen voor chlamydia, geel voor herpes, paars in aanwezigheid van het virus dat genitale wratten veroorzaakt en blauw voor syfilis.

De condooms liggen nog niet in de schappen het zijn nu nog prototypes en in concept stadium maar de voordelen zijn enorm. Geen lange wachtrijen meer bij de GGD. Geen vervelende doktoren die aan je geslachtsdelen moeten zitten om te achterhalen wat het nou is dat je hebt, en vooral dat je er METEEN achterkomt, of je bed partner ziek is of niet.

‘We wanted to make something that make detecting harmful STIs safer than ever before, so that people can take immediate action in the privacy of their own homes without the invasive procedures at the doctors.’

Ja, wat een uitvinding! Van ons mogen ze snel uitkomen die dingen!Woensdag 24-06-2015: Random Tracks and Stuff vanuit het Buitenland

Rick Ross gearresteerd voor Pistol Whipping & Kidnapping