in

Boy Scout maakt geniale uitvinding om medisch personeel te helpen bij het werken aan de frontlinie

Een jonge padvinder gebruikte een 3D-printer om plastic beugels te maken die de pijn van gezondheidswerkers verlichten bij het dragen van beschermende maskers bij de behandeling van patiënten.

Frontline-medewerkers werken onvermoeibaar door om de zorg en aandacht te geven aan ziekenhuispatiënten over de hele wereld, maar om dat te kunnen doen, moeten ze doorgaans worden uitgerust met een schat aan beschermende uitrusting om te voorkomen dat ze ziek worden.

Het personeel heeft handschoenen, jassen, gezichtsmaskers en zelfs volledig beschermende gelaatsschermen nodig om zichzelf te beschermen, waarbij velen tijdens het werk urenlang een ongemakkelijke uitrusting moeten dragen.

Het uittrekken van de uitrusting tijdens het behandelen van patiënten is geen optie, maar de beschermende maskers hebben ervoor gezorgd dat medici lijden omdat de veters van de maskers achter hun oren wrijven en de huid schuren wat irritatie en pijn veroorzaakt.

Padvinder Quinn Callander, uit British Columbia, Canada, wilde doen wat hij kon om mensen in de frontlinie te helpen en reageerde daarom op een verzoek van lokale ziekenhuizen die om hulp vroegen bij het creëren van ‘oorbeschermers’.

“We need more volunteers to fire up their 3D printers and donate these ear guards to hospitals and medical professionals!” zegt zijn moeder, Heather

Mensen met 3D printers weten wat ze te doen staat nu! Sharing is caring dus deel dit artikel op social media and let’s make this happen in Nederland! Ook onze hulpverleners verdienen wat verlichting tijdens het werk.

Foto credit: hebby2uDilip Sardjoe vanuit Suriname: “als ik president word, gaat een visum 1000 dollar kosten”

Introductie van DualSense, de nieuwe draadloze gamecontroller voor PlayStation 5