in

Boodschap van Dirk Verbiest medisch specialist/ intensivist op IC afdeling

Dirk Verbiest werkt op de IC afdeling van een ziekenhuis en wilt na een lange dag werken gewoon boodschappen kunnen doen.

Het is een beetje een tweestrijd voor Dirk en de rest van Nederland. Aan de ene kant roept hij op aan mensen om thuis te blijven (“Ga nergens heen”) en om bijvoorbeeld alle sociale contacten te vermijden maar aan de andere kant is hij terecht teleurgesteld dat de schappen in de super leeg zijn.

Het is inderdaad een benarde situatie en wij maken dit voor de eerste keer mee met z’n allen. Hou a.u.b. een beetje rekening met elkaar…

Hamsteraars bedankt…!! ? Na een drukke dag werken op de IC en vechten tegen het Covid19 virus eindelijk nog vlug even naar de supermarkt… daar waren enkel lege rekken. Het zal spaghetti worden. Met tomatensaus… ? Morgen weer aan de slag…!

Daarnaast plaatste Dirk nog een aantal andere oproepen op zijn Facebookpagina de aflopen dagen:

Hallo! Ik ben Dirk Verbiest, intensivist ADRZ in Goes. Natuurlijk willen veel mensen gereanimeerd worden! Ze houden van het leven en voelen zich nog goed… Bedenk wel dat na een reanimatie het succes afhangt van een plek op de IC om verder te herstellen. Net zoals na een ernstig ongeval. Help ons in de strijd tegen Covid-19! Toon uw burgerzin en volg de raadgevingen op! Enkel zo houden we plek vrij in onze ziekenhuizen en kunnen we u behandelen, ook na een reanimatie of ongeval!

Lees ook: Een steunbericht naar alle artsen, verpleegkundigen en hulpverleners van Nederland

Ik ben Dirk Verbiest, intensivist. We nemen elke dag meer COVID 19 patiënten op op de IC. Mensen vechten voor hun leven…!! Dit is ernstig! We redden het enkel met uw steun. Blijf thuis. Vermijd alle sociale contacten. Ga nergens heen. Was uw handen. Enkel samen houden we de zorg in stand!

Voor mijn Nederlandse vrienden: ik heb contact met collega’s in Italië en de situatie is daar zeer ernstig. Daar stevent Nederland recht op af. De Nederlandse regering reageert te traag. Blijf binnen, vermijd sociale contacten. Ga niet naar feesten of bijeenkomsten. Ga nergens heen. Werk thuis als dat kan. Was je handen. Zit niet aan je gezicht. En gebruik je gezond verstand…! Sterkte aan allen! Enkel samen overwinnen we deze pandemie!!Corona: 19 patiënten overleden overnacht, 292 nieuwe patiënten, in totaal 1705 positief geteste personen

Kijken: wat dit meisje heeft meegemaakt in haar leven is ronduit verschrikkelijk