in

Black Lives Matter: demonstranten slopen Brussel. Blijf af van de Bijlmer!

Afgelopen zondag hielden demonstranten in België een protest tegen politiegeweld naar aanleiding van de dood van George Floyd. Het bleef niet bij alleen protesteren. Verschillende winkels werden volledig geplunderd. Onder meer Ferragamo, Jimmy Choo en Gucci werden vernield.

De grote vraag is nu: vernielen mensen winkels uit protest of maken ze misbruik van de situatie? Het tafereel werd overgenomen vanuit Amerika, waar grote groepen mensen verschillende winkelketens leeg plunderden en daarna vernielden. Gister was Brussel de klos na de streken van mensen met deze ideologie. Zie hieronder link van de beelden van een plundering van zondagmiddag.

Aankomende woensdag staat er een protest in de Amsterdamse Bijlmer op de planning. Winkeliers zijn bang voor plunderingen van hun zaken en het kwijtraken van hun zuurverdiende geld. Vanuit de redactie willen wij een oproep doen aan iedereen die van plan is te plunderen want ook wij hebben deze geruchten meegekregen. Jullie zijn NIET welkom hiervoor! Een groot deel van de winkels in de Amsterdamse Poort zijn black-owned, niet dat dit het verschil zou moeten maken. Wij horen met z’n alle zij-aan-zij te staan, ongeacht je huidskleur of afkomst. Misbruik het heilige doel en initiatief van mensen die ergens voor staan niet om hen in een slecht daglicht te zetten. Jullie geven stokken weg om mee geslagen te worden.

Wij wensen de demonstranten met een goed doel voor ogen veel sterkte en succes toe! Ook wij zullen van de partij zijn.Meisjes (15 en 17 jaar) met getrokken wapens gearresteerd na mislukte beroving

Kijken: opa pist tegen auto aan en zegt dat de auto een lekkage heeft