in

Bizar: slang (bull snake) duikt op in rodelbaan Duinrell

Foto: Simon de Bruijn

Wassenaar – Het was even schrikken voor een bezoeker van attractiepark Duinrell in Wassenaar. Youtuber Simon de Bruijn nam een ritje in de rodelbaan toen er opeens een slang opdook.

“De slang begon te sissen. Hij kroop weg, maar zat vlak achter de baan, echt in aanvalsmodus”, laat Simon weten aan RTL Nieuws. De 25 jarige bezoeker waarschuwde na het opmerken van de slang meteen de werknemers van het attractiepark. Zij belden vervolgens de dierenambulance.

via GIPHY

Het gaat volgens dierenambulance om een westerse stierslang. Deze zijn niet giftig, maar kunnen wel bijten en wurgen hun prooi. De slangsoort komt van nature niet in Nederland voor, maar doordat dieren ontsnapt of gedumpt zijn, leven er een aantal van de slangen in het wild, zegt een woordvoerder van de dierenambulance tegen ANP. In het duingebied van Wassenaar, zouden er zo’n veertig rondkruipen. Normaal gesproken leven de dieren in droge delen van Noord-Amerika.

Duinrell opende haar deuren zaterdag weer na lange tijd gesloten te zijn door coronamaatregelen. De attracties zijn momenteel alleen geopend voor bezoekers van het vakantiepark. Later deze maand zijn daggasten ook weer welkom.Kijken: agent krijgt een Flying Kick uit F*cking Hell

Kijken: “We worden onnodig bang gemaakt”- Maurice de Hond en Pim van Galen