in

Binnenkort kipfestival in Amsterdam & Rotterdam!!!

Hoeveel verschillende gerechten kan jij maken met kip? Kip is natuurlijk het meest veelzijdige stukje vlees van de slager.

Als jij ook helemaal gek bent van kip moet je het volgende even checken. Er zijn serieus mensen die niks anders eten ook. Er is dus deze zomer een kipfestival opkomst in Amsterdam en Rotterdam.

Vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 juli is het zo ver: deel 2 van Kip Festival. Voor Amsterdam is het Rembrandtpark de place to be. Voor Rotterdam 24, 25 en 26 augustus “Het Park” te Rotterdam.

Deze zomer je dus twee weekenden genieten van de beste kipgerechten, de lekkerste workshops, live-muziek en DJ’s. Al kokend, bradend en grillend laten zien hoe veelzijdig dit stukje vlees werkelijk is. Ook is er voldoende keuze voor bezoekers die vegetariër zijn, halal willen eten of gluten-intolerant zijn. Bovenop het muziekprogramma zijn er dit jaar verschillende dans- en kookworkshops voor jong en oud.

Kip van over de hele wereld:
Op het Kip Festival vind je meer dan 50 verschillende bereidingen van kip, Iedereen kan genieten van eindeloos veel variaties op kipgerechten: onvervalste klassiekers als Jamaican jerk chicken, kip teriyaki, deepfried wings, chicken curry en Indonesische saté van kippendij. Ook worden bezoekers verrast met nieuwe recepten en alternatieve bereidingen, zoals chicken waffles, kip gemarineerd in cola, lemon grass chicken en rode fajita kip op blauwe taco’s. De culturele diversiteit van de stad Amsterdam/Rotterdam is ruimschoots terug te vinden, vrijwel alle wereldkeukens zijn vertegenwoordigd.

Muziek en workshops:
Bij lekker eten hoort lekkere muziek. Vanaf het podium zorgen verschillende bands en DJ’s een weekend lang voor tropische sferen, met veel aandacht voor reggae, afro, latin, dancehall, soca muziek. Rustig en laidback overdag, feestelijk en dansbaar in de avond. Ook vinden er verschillende dans- en kookworkshops plaats. Zo leer je binnen no-time Kizomba of Salsa dansen en kan je meedoen aan een percussie workshop. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis naar binnen bij het festival en hoeven zich drie dagen lang geen moment te vervelen. Zo is er een springkussen, een Silent-Kinderdisco, Poppentheater, mega-bellenblaas en kids kunnen geschminkt worden en hun haar laten invlechten.

Voor meer info en kaartjes kunnen jullie de website van het festival checken!Nieuw filmpje met politiegeweld gaat wederom viral op FB

LAUWE X RC – droppen video voor Bumpin’, twee om in de gaten te houden