in

Binnenkort een nieuwe Tupac en moeder Afeni Shakur documentaire van FX

De vijfdelige serie “Outlaw: The Saga of Afeni and Tupac Shakur” vertelt het verhaal van de artiest en zijn moeder als activist

FX Networks heeft de documentaireserie ‘Outlaw: The Saga of Afeni and Tupac Shakur’ aangekondigd, een vijfdelige serie waarin het leven van Tupac Shakur en zijn moeder Afeni, een auteur, activist en voormalig lid van de Black Panther Party, wordt verkend en uitgebeeld.

De serie wordt geregisseerd door Allen Hughes, die voor het laatst werkte aan de HBO-docuserie “The Defiant Ones”. Hughes regisseerde oude muziekvideo’s voor Tupac en N.W.A. en zou later de baanbrekende klassieke films Menace II Society en Dead Presidents hebben gemaakt.

Tupac’s relatie met zijn moeder was soms beladen maar altijd gepassioneerd. Zijn gevoelens werden vereeuwigd op de single ‘Dear Mama’ uit 1995. De rapper werd in 1996 vermoord tijdens een schietpartij in Las Vegas. Afeni stierf in 2016 aan een hartstilstand.

“Omdat dit verhaal wordt verteld door mensen die hun écht hebben gekend, is Outlaw een realistisch inspirerend portret, dat gaat over het meest intieme en gevaarlijke moeder en zoon duo. Hun boodschap over vrijheid, gelijkheid en gerechtigheid zijn vandaag de dag belangrijker dan ooit…” – aldus, FX.

Het netwerk kondigde ook de serie “Hip Hop Untold” aan, een zesdelige serie die de mannen met geld volgt achter de schermen van de hiphop industrie.Vrouw achtergebleven met pijnlijke brandwonden op vagina na controversiële ‘V-Steaming’ procedure

Jordan werd verscheurd door haaien terwijl haar familie hulpeloos toekijkt