in

Bijnaam van deze bokser is Neo vanwege Matrix voetwerk in de ring!

Maak kennis met Vasyl Lomachenko, de perfecte bokser volgens velen die stoten ontwijken kan alsof ze niks zijn.

Vasyl Lomatsjenko, 17 februari 1988, is een Oekraïens bokser. Hij vecht in de supervedergewichtklasse. Hij is een tweevoudig Olympisch kampioen. In 2008 in het vedergewicht en in 2012 in het lichtgewicht. Hij is de huidige WBO-supervedergewichtkampioen.

Lomatsjenko begon al op jonge leeftijd met boksen en werd hierbij gecoacht door zijn vader. Hij had een uitstekende amateurcarrière. In 2007, behaalde hij de zilveren medaille op de wereldkampioenschappen. Op de Olympische Spelen van 2008 behaalde hij de gouden medaille en een jaar later werd hij ook wereldkampioen in het vedergewicht. Nadat deze klasse werd opgeheven kwam hij uit in het lichtgewicht. In deze klasse werd hij wereldkampioen in 2011 en behaalde hij de gouden medaille op de Olympische Spelen van 2012.

Profcarrière
Na de Olympische Spelen van 2012 stapte Lomatsjenko over naar de profs. Hij maakte zijn profdebuut op 12 oktober 2013. Hij versloeg de Mexicaan Jose Ramirez op knock-out in de vierde ronde en won hierbij de WBO International-vedergewichttitel. Zijn tweede profgevecht was al om de WBO-wereldtitel. Hij zou bij winst hiermee een record hebben gevestigd, maar hij verloor op punten van de ervaren Mexicaan Orlando Salido. Op 21 juni 2013, in zijn derde profgevecht, pakte hij wel de WBO-supervedergewichttitel door de Amerikaan Gary Russell Jr. op punten te verslaan. Deze titel heeft hij inmiddels viermaal met succes verdedigd.

Hij is niet alleen snel maar super technisch! Wij hebben een geweldige partij van hem hier bovenaan de pagina geplaatst voor jullie om te zien hoe bizar vervelend en snel deze man zijn werk verricht.

De tegenstander in deze partij schijnt helemaal geen enkele kans te hebben!Acties gaan rond op Facebook die oproepen tot het boycotten van de ING Bank

Rico Verhoeven brengt nieuwe trainingsvideo uit