in

Belgische minister denkt aan ‘pin’ in kledij om te meten hoeveel afstand mensen van elkaar houden

Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) ziet heil in technologie die tot op enkele centimeters na kan meten hoe ver mensen zich van mekaar bevinden. In enkele bedrijven loopt een test met dergelijk apparatuur. Indien vakbonden en werkgevers enthousiast reageren, dan kan worden nagedacht over een massaproductie, wat de prijs kan drukken. Dat heeft Crevits zondag laten weten in VTM Nieuws.

Het is een soort pin waarmee aangetoond kan worden dat iemand te dicht bij jou in de buurt staat en doet dat nauwkeurig op de centimeter. Deze pin geeft vervolgens een signaal af als iemand dichter dan 1.5 meter van je afstaat.

Misschien moeten we hier ook maar meteen een drie seconden regel aan toevoegen want als je het aan ons vraagt slaat het drie keer nergens op deze onzin. Zo’n apparaat kost ook 50 euro per stuk maar zou enkele euro’s “kunnen” kosten als er massaproductie komt volgens de minister.

Het is verder niet duidelijk of het een van “persoon naar persoon” systeem betreft of dat de regering mee kan kijken en meten. In het laatste geval zal het voor ontzettend veel weerstand zorgen vanuit de bevolking. Daar kan men op rekenen omdat mensen erg gesteld zijn op hun privacy deze dagen. Bijna niemand heeft meer vertrouwen in zijn of haar regering en al helemaal niet met dit soort onzin…

Wat vinden jullie van haar idee? Is dit beter dan een corona applicatie op je telefoon? Of willen jullie echt weten of er iemand naast je heeft gestaan die besmet is met het coronavirus middels een applicatie die je moet installeren op je telefoon?

Bron: nieuwsblad.beKijken: deze gast spuugt gal over KLM en Booking.com die om geld bedelen door corona

Kijken: apen in NL worden gebruikt voor tests met eerste vaccins tegen corona