in

Behind The Scenes: Linkerbaan Making Of

Beter te laat dan nooit! Vandaag hebben we ‘The Making of Linkerbaan’ van RBDJAN voor jullie om naar te kijken. Hieronder kan je nog een keer de hele film bekijken.

‘Linkerbaan’, is een korte film gebaseerd op de jeugd van rapper RBDJAN. De korte film is geschreven en geproduceerd is door mensen die daadwerkelijk midden in het straatleven hebben gestaan, en, ook niet geheel onbelangrijk, door jonge mensen met een frisse en vooral reële blik op het straatleven anno nu.

In Nederland leeft een traditie van ridiculiseren en overdrijven. Vandaar dat RBDJAN & Opslaan Als het van groot belang vonden om ‘Linkerbaan’ te maken; een harde en oprechte afspiegeling van wat er kan gebeuren als je je laat verleiden door het snelle geld op straat.

RBDJAN zegt dan ook het volgende: “Linkerbaan gaat over een periode uit mijn leven waarin ik dealde. Ik wil niets verheerlijken. Met deze film wil ik duidelijk maken en/of benadrukken, dat het leven geen keerzijdes kent. Niets is wat het lijkt. Ik wil de jongeren laten zien dat er andere manieren zijn om positief door het leven te gaan. Ik hoop dat door middel van deze film, zij gaan leren van mijn fouten.”

Een OPSLAAN ALS productie.

REGIE
Kevin Boitelle

SCRIPT
Kevin Boitelle & Vijay Kanhai

PRODUCTIE
Sander van Driel

D.O.P.
Menno Mans

GELUID
Oliver Pattinama

CAMERA ASS.
Django de Groot

PRODUCTIE
MANAGER
Funs Ebus

VISAGIE
Tara van Bavel

MAKING OF
Aaron van Valen

MONTAGE
Wouter van Luijn

GELUIDS
NABEWERKING
Oliver Pattinama

SOUNDTRACK
Soulsearchin’

GRADING
Filmmore

CAST
RBDJAN (Arbi Hakopians)
Peter Faber
Leyla Cimen
Tarek ‘Barbaar’
Andrew, Yousri & Anthony
Jevin de Groot
Eline van der VeldenStudio Sessie: MocroManiac – 101 Barz

Video: Snoop Dogg ft. Tha Dogg Pound – That’s My Work