in

Badr Hari definitief veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf

Badr Hari is definitief veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 10 voorwaardelijk.

Dat zou betekenen dat hij nog een maand of 6 naar binnen moet omdat hij in zijn voorarrest al 8 maanden heeft gezeten. Voor volledige informatie verwijzen wij jullie naar het bericht van de Hoge Raad over het geheel.

Met een beetje geluk kan Badr naar een half of open instelling en elke dag naar buiten om te ‘werken’. Zo kan hij fit blijven en aan zijn re-match met Verhoeven werken. De vraag is of Verhoeven wel 6 maanden wilt wachten op een eventuele re-match?

Remy Bonjasky gaf aan net iets meer dan 6 maanden nodig te hebben om te kunnen vechten tegen Rico Verhoeven. Het lijkt wel alsof het zo had moeten zijn.

Wat de mensen ook willen zien is een nieuwe partij tegen Gökhan Saki. Dus Verhoeven heeft keuze zat.

Bericht Hoge Raad:
De Hoge Raad laat de veroordeling van kickbokser Badr Hari in stand. Het hof veroordeelde Hari voor onder meer zware mishandeling tot 24 maanden gevangenisstraf waarvan 10 voorwaardelijk.

De klachten in cassatie beperkten zich tot de zware mishandeling van Koen Everink in de skybox van Amsterdam Arena en een poging tot zware mishandeling met een kapotgeslagen glas in de club Jimmy Woo. Het bewijs hiervoor zou volgens de advocaat van de verdachte onvoldoende en onbegrijpelijk zijn gemotiveerd.

In cassatie is geen ruimte voor een (nieuwe) selectie of waardering van het bewijs. Die selectie en waardering is bij uitstek de taak van de rechtbank en het hof. De Hoge Raad grijpt alleen in als bewijs ontbreekt of als de onderbouwing van het hof met betrekking tot het bewijs onbegrijpelijk is.

Volgens de advocaat-generaal die de Hoge Raad in deze zaak adviseerde is het hof in deze zaak al uitvoerig ingegaan op wat er volgens de verdediging van Badr Hari niet zou deugen aan het bewijs. Deze overwegingen van het hof zijn helder en juist, aldus de advocaat-generaal. De advocaat-generaal ziet dan ook geen reden voor vernietiging van de beslissing van het hof.

De Hoge Raad volgt het advies van de advocaat-generaal en verwerpt het cassatieberoep met een verkorte standaard motivering.0

Eye Candy: Lena heeft haar Instagramaccount terug en ging meteen los

Mr. Barungz werkt achter de schermen hard aan een nieuwe talentplatform