in

‘Backstage’, an exhibition by Ilja Meefout

Illia Meefout

Als je denkt aan hiphopfotografie, dan denk je aan Ilja Meefout. Van Lil Wayne, Pusha-T, Snoop Dogg tot aan Adje, ze hebben allemaal voor zijn lens gestaan. Vanaf zaterdag 20 juni toont hij zijn meest toonaangevende werken tijdens de expositie Backstage.

Als autodidact heeft Ilja vele iconische beelden geschoten, en als fotograaf heeft hij veel meegemaakt. Fotografie is voor Ilja niet alleen het vastleggen van het moment, het is de sfeer, het is de beleving van de artiest, het is de beleving van hemzelf. Dit allemaal tezamen komend in een beeld. Achter elk van zijn iconische beelden die hij de afgelopen 10 jaar heeft kunnen schieten zit een verhaal, een sfeer en ervaring. Zijn expositie zal in het teken staan van zijn wereld, vertaald naar een expositie in zijn eigen buurt waar hij is opgegroeid. Tevens zal deze expositie de voorloper zijn van zijn boek-release 1 2, 1 2. Een gebundelde goudmijn van zijn fotografenleven vertaald in zijn meest inspirerende, iconische en verhalende beelden.

Voor een sneak peek van zijn expositie werk is er nu een exclusieve 22tracks list te beluisteren met beelden van Ilja Meefout. Check de lijst hier!

Ilja Meefout
Al jaren is Ilja Meefout zo ongeveer de belangrijkste fotograaf op het gebied van grootstedelijke cultuur. Hij staat bekend om artwork voor de grootste acts en releases, maar ook om zijn opdrachten voor bijvoorbeeld de Nieuwe Revu, State Magazine en vele andere landelijke media.

Backstage
Speciaal voor de OPEN ART ROUTE toont Ilja met Backstage een selectie van zijn meest bijzondere werken. Van 20 juni t/m 5 juli is Backstage dagelijks te bezoeken. Op 20 en 21 juni van 12u00 tot 18u00 en van 23 juni t/m 5 juli van 16u00 tot 20u00. De tentoonstelling wordt op vrijdag 19 juni feestelijk geopend voor genodigden met optredens van Adje, Hef & Crooks en DJ set’s worden gedraaid door Abstract & Chief (Soulsearchin’).

Open art route
Van 19 tot en met 21 juni staat Zuidoost in het teken van het Open Art Route festival. Meer dan 100 makers uit de Bijlmer zijn te bewonderen via een route langs installaties, concerten, performances, studio’s en veel meer. Kijk voor verdere informatie op www.oarzo.nl.

Backstage is een initiatief van Ilja Meefout en Vinger.nl en wordt mede mogelijk gemaakt door De Key, OPEN ART ROUTE, Hogeschool InHolland, W139, Bijlmer Parktheater, Drukzo, 22tracks, EARTH Concepts, Flavour Town, Huisfeestjes.nl, Jack Daniels, Kornuit en Studio XYZ AMS.Woensdag 17-06-2015: Random tracks and stuff vanuit het buitenland

Lilletje – Een gek meisje