in

Australisch bedrijf ontwikkeld Virus dat elk type Kanker kan doden

Mankind is een stap dichterbij om ervoor te zorgen dat niemand anders hoeft te sterven aan de talloze vormen van kanker die het menselijk lichaam teisteren.

Een Australisch bedrijf heeft een virus ontwikkeld dat elk type kanker kan doden.

Veel mensen zouden kritisch tegenover het gebruik van een virus om een ziekte te bestrijden staan, maar wetenschappers doen dit blijkbaar al jaren met goede resultaten.

Een gemodificeerde vorm van het herpesvirus wordt nu bijvoorbeeld gebruikt als een effectieve behandeling tegen sommige soorten huidkanker. Cowpox was een virale ziekte van de uiers van koeien en vormde de basis van de eerste pokkenvaccin voor mensen.

Wetenschappelijke ingenieurs gebruiken nu koepokken als basis voor hun behandeling, genaamd CF33, om kanker te bestrijden.

Proeven met muizen hebben aangetoond dat het kankercellen vermindert en nu bekijkt Imugene of het mogelijk is om proeven met mensen voor elkaar te krijgen.

Het in Australië gevestigde bedrijf zal zich specifiek richten op patiënten met borstkanker, melanoom, longkanker, blaas-, maag- en darmkanker.

De Amerikaanse kanker-expert Professor Yuman Fong heeft het volgende verklaard:

“There was evidence that viruses could kill cancer from the early 1900s when people vaccinated against rabies had their cancer disappear, they went into remission.

“The problem was if you made the virus toxic enough to kill cancer you were worried it would also kill man.”

Maar professor Fong gelooft dat zijn brouwsel goed zal zijn voor menselijke consumptie en de beste manier is om tumoren te bestrijden.

Tijdens de menselijke proeven zullen patiënten het virus rechtstreeks in hun tumoren laten injecteren, waar het zich zal vermenigvuldigen totdat alles uit de tumor barst, waardoor het effectief wordt gedood.

Hoewel de ontwikkeling ongelooflijk spannend is, wordt er aangegeven dat er nog een lange weg te gaan is voordat dit in ziekenhuizen kan worden gebruikt.

Cancer Council chief Professor Sanchia Aranda vertelde het volgende aan de Daily Telegraph:

“When it is tested in a human we will see whether the immune system mounts a defence against the virus and knocks it off before it gets to the cancer or there could be nasty side effects.

“Cancer cells are very clever, they are true Darwinians that mutate to survive and there is a likelihood they will evolve to become resistant to the virus as they do now to become resistant to chemotherapy and immunotherapy”.

Zou mooi zijn als dit snel voor elkaar gebokst wordt want je naasten zien afglijden door deze vreselijke ziekte is één van de ergste dingen dat je mee kan maken.Kijken: Angstaanjagende vis met ‘menselijk gezicht’ gespot in Chinese meer

Vader heeft een halve schedel en is verlamd na brute aanval met honkbalknuppel