in

Audibende: Twee Nederlanders gearresteerd na plofkraak in Duitse Düren

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn twee Nederlanders van Marokkaanse komaf opgepakt door de Duitse politie. De twee Nederlanders zijn lid van de Audibende en zijn 22 en 30 jaar oud.

Omstreeks 04.15 uur werden het duo opgepakt bij een garage in Frechen. De mannen waren gewapend met machinegeweren en zaten in de gestolen Audi. Het duo toonde geen weerstand bij hun arrestatie. In de kofferbak werden gasflessen en ander werktuig, gebruikt bij plofkraken, aangetroffen. Tevens hadden de mannen de buit nog in de auto liggen.

twee-nederlanders-audi-bende-opgepakt

In minder dan drie minuten tijd wisten de twee mannen een plofkraak te plegen op een geldautomaat in Düren. De plofkraak vond dezelfde nacht als hun arrestatie plaats rond 03.54 uur.

Vermoedelijk zijn de twee Nederlanders verantwoordelijk voor vijf plofkraken. De plofkraken zouden enkel gepleegd worden op geldautomaten van de Sparda-bank. Op 21 oktober heeft de eerste plofkraak plaatsgevonden in Leverkussen. vervolgens werden er plofkraken gepleegd in Bonn, Köln en Düren.

buit-opgepakte-nederlanders-audi-bende

De Duitse politie zou de twee Nederlanders al sinds oktober in het vizier hebben. De garage in Frechen werd al enige tijd in de gaten gehouden. Woensdag werd het duo aangehouden. De Duitse politie was van mening dat het een nieuwe werkwijze van de Audi-bende betrof. Voorheen vluchtte het duo met hoge snelheid terug naar Nederland. Volgens de nieuwe werkwijze zou er een garage gehuurd zijn, waarin zij zich schuil hielden tot de volgende dag. Vervolgens zouden ze rustig terugrijden naar Nederland. In de garage in Frechen werden twee auto’s aangetroffen; een in Nederland gestolen Audi (gebruikt bij de plofkraak) en een huurauto (waarmee het Nederlandse duo waarschijnlijk naar Duitsland reden). In de steden waar de plofkraken zijn gepleegd, zijn meerdere garages ontdekt die gebruikt werden door plofkrakers.

gestolen-auto-en-huurauto-opgepakte-nederlanders-audi-bende


Bron: CrimeDocsNLDit hondje had bijna een kerstdiner verpest door het stiekem helemaal op te vreten

CrazyNice: Duurste bruiloft ooit voor dochter Ali Ağaoğlu