in

At The Movies: The Man With The Iron Fists

Muzikant RZA levert binnenkort zijn regiedebuut af met de martial arts-film The Man with the Iron Fists. De debutant speelt ook een prominente rol naast Lucy Liu (Kill Bill Vol. 1), Pam Grier (Jackie Brown) en Oscarwinnaar Russell Crowe (Gladiator). De redband trailer is vrijgegeven en het belooft een met bloed doordrenkt spektakel, dat niet geschikt is voor zwakke magen.

RZA is bekend als een van de leden van de rapformatie Wu Tang-Clan, waarvoor hij ook de meeste albums produceerde. Verder klust hij al enkele jaren bij als acteur, waaronder in American Gangster (2007) en The Next Three Days (2010). Beïnvloed door zijn favoriete karatefilms liep deze creatieve duizendpoot rond met het idee om zijn regiedebuut te maken met een ode aan de chop sockies van weleer. Samen met filmmaker Eli Roth (Hostel) schreef RZA het scenario van The Man with the Iron Fists, waarmee hij een prima cast wist aan te trekken.

In The Man with the Iron Fists speelt RZA een smid tijdens het feodale tijdperk in China, die wapens maakt voor zijn dorpsgenoten. Door omstandigheden wordt hij gedwongen om zelf de wapens ter hand te nemen en het plaatsje te beschermen. Aan de beelden te zien dient het verhaaltje vooral als kapstok voor ongelooflijke actiescènes, die overigens gechoreografeerd zijn door Corey Yuen (The Matrix)

In Amerika wordt The Man with the Iron Fists aankomende herfst uitgebracht. Voor deze release werd Quentin Tarantino bereid gevonden om zijn naam eraan te verbinden. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.



Video: E-40 ft. Young Jeezy, Chris Brown, French Montana, Red Cafe & Problem – Function (Coast To Coast Remix)

Video: Usher – Dive