in

Arnhemse gemeenteraad wilt thuisteelt wiet legaliseren

capture

Een meerderheid in de Arnhemse gemeenteraad wilt medicinale thuisteelt van wiet legaliseren. D66, SP, GroenLinks en Partij voor de Dieren hebben vandaag hierom gevraagd aan burgemeester Herman Kaiser.

Het legaliseren van thuisteelt van wiet was een initiatief van de Arnhemse D66-fractie. SP, GroenLinks en Partij voor de Dieren steunen D66 hierin.

Echter moeten de mensen, die thuis wiet willen telen, wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zij mogen maximaal vijf planten in huis hebben en zij hebben ook een medische verklaring nodig voor het telen van de cannabis. Het doorverkopen van de wiet blijft verboden.

Het idee om medicinale thuisteelt van cannabis te legaliseren kwam voort doordat veel mensen hun huis uit worden gezet door de woningbouwvereniging, omdat zij hennepplanten in hun woning hebben. Hiermee hoopt de gemeenteraad te kunnen voorkomen dat dat gebeurt. D66-commissielid Susan van Ommen: “Het kan natuurlijk niet zo zijn dat wanneer je ernstig ziek bent en een medische verklaring hebt om te kunnen voorzien in je eigen medicatie, dat je daarvoor dan vervolgens gestraft wordt met een huisuitzetting.”

Bron: CrimeDocsNLAnu D blijft lekker bezig en dropte vandaag – Onder Ons

Mohammed Jaraya (Morocco) Vs Tayfun Ozcan (Turkey) full fight!