in

Arme Chinese boer studeert 16 jaar rechten om machtig chemisch staatsbedrijf aan te pakken

Een arme Chinese strijder is 16 jaar geleden vastberaden wakker geworden om een vete met een machtig chemisch staatsbedrijf persoonlijk uit te vechten.

Mr. Wang moest wegens geldgebrek letterlijk het recht in eigen handen nemen door zichzelf 16 jaar lang te onderwijzen om vervolgens juridisch de strijd aan te gaan met de nemesis die zijn land en dat van de buren heeft vernietigd met chemisch afval.

Daarvoor moest Mr. Wang dag in en dag uit naar de plaatselijke boekhandel, waar hij belangrijke informatie tegen betaling van een aantal zakken maïs over mocht schrijven.

Om het verhaal nog mooier en sterker te maken heeft de boer de eerste zitting in de high-profile zaak tegen staatsbedrijf Qihua Group gewonnen!

Het bedrijf is in hoger beroep gegaan maar de op leeftijd rakende man, inmiddels in de 60, zei dat hij vastbesloten is om gerechtigheid te zoeken voor zichzelf en zijn buren, die geen gezonde gewassen meer kunnen laten groeien op hun verontreinigde grond.

Mr. Wang weet nog heel goed hoe het bedrijf zijn land in 2001 overspoelde met giftige afval.

Uit een rapport blijkt nu dat het bedrijf tussen 2001 en 2016 jaarlijks zo’n 150.000 tot 200.000 ton chemisch afval heeft geproduceerd en vrijgegeven in een omgeving waar men afhankelijk is van landbouw.Dit is de grootste NAAI-ACTIE ooit tijdens een gameshow om geld op TV

Big2 en HEF brengen KEIHARDE titelsong Ron Goossens, Low-Budget Stuntman uit