in

Aragog is een Mexicaanse Cocktail gemaakt met o.a. Tarantula Gif

Aragog is een drankje wat vernoemd is naar de gigantische spin uit de Harry Potter boeken. De cocktail bevat een druppel Tarantula Gif wat je tong verdoofd, je lippen prikkelt en een lichte verkramping kan veroorzaken in je keel.

Aragog is twee jaar geleden uitgevonden door Romeo Palomares, chief mixologist bij een bar genaamd ‘Luciferina Bar’ in Mexico City.

Romeo werd uitgedaagd door zijn baas om iets uit te vinden waar mensen onder de indruk van zouden zijn en dat is gelukt.

De populaire feestdag -en herdenkingsdag ‘Día de Muertos’, wat betekend ‘Dag van de Doden’, was om de hoek en een populaire markt voor ingrediënten voor het beoefenen van hekserij was volop aan de gang. Romeo besloot de markt te bezoeken en te gaan struinen naar een speciale ingrediënt voor een nieuw soort cocktail.

Een marktvrouw raadde hem vervolgens aan om Tarantula gif uit te proberen.

Romeo nam het goedje mee en was in het begin niet zo heel erg happig om het uit te proberen maar zijn nieuwsgierigheid overwon zijn angst dus hij deed het gewoon.

Zijn eerste ervaring ermee was dat het een beetje zuur, zout en speciaal smaakte. Een beetje zoals oesters maar dan met wat lichte bijwerkingen. Binnen enkele seconden was zijn tong verdoofd, voelde hij lichte tintelingen en een brandend gevoel in zijn mond. Net alsof hij net van de tandarts was gekomen… Toen wist hij dat hij het geen wat hij zocht om dat moment gevonden had!

Lees ook:

Het koste hem vijf hele dagen om zijn nieuwe cocktail precies goed te krijgen. Hij moest zelfs even naar het ziekenhuis omdat zijn keel helemaal verdoofd was.

Het enige wat nog gebeuren moest was een goede naam verzinnen voor de cocktail en zo werd het drankje Aragog uitgevonden.

Aragog is een mix van Mexicaanse Mezcal, Chileense Pisco, Braziliaanse Cachaca, mango sap, een paar druppels citroen en 0.05% Tarantula gif per 500 ml.

Niet iedereen kan het drinken omdat het niet een slappe cocktail is vanwege de hoeveelheid alcohol in combinatie met het gif. De bijwerkingen kunnen per persoon verschillen.Er is een gewapende overval gepleegd op het huis van A$AP Rocky

Dirk Kuyt stopt met zijn voetbalcarrière…