in

Apple luistert via Siri mee naar sex, drugsdeals en medische informatie

Apple-medewerkers luisteren aan de lopende band mee naar persoonlijke informatie van gebruikers, zegt een anonieme klokkenluider tegen The Guardian. Dat zou gebeuren bij analyses om Siri te verbeteren.

De medewerkers van Apple hoorden volgens de anonieme klokkenluider onder andere geluiden van mensen die aan het neuken zijn, drugsdeals en gesprekken tussen patiënten en hun dokter. Hoe vaak dat precies is gebeurd, valt niet te zeggen. Siri wordt dus bijvoorbeeld ook volgens de klokkenluider geactiveerd door het geluid van een rits die opent.

Volgens Apple doen ze dit dus om Siri te verbeteren en om te kijken hoe het allemaal beter kan. Of Siri dan kan helpen met een vraag of dat Siri per ongeluk aan is gegaan en of Siri de vraag goed heeft beantwoordt (Yeah Right). Minder dan 1 procent van alle Siri-gesprekken wordt voor die beoordelingen gebruikt, zegt de Amerikaanse techgigant.

Ik kan me dus helemaal voorstellen hoe dat gaat daar bij die externe analyse bureaus en antisociale nerds die daar achter de knoppen zitten en teveel Hentai films hebben lopen kijken in hun leven. Ze zullen vast wat favorieten hebben die ze geregeld afluisteren voor entertainment. Tja ….

In Ierland zijn ze aan het onderzoeken of dit allemaal tegen de privacywetgeving ingaat of niet. Ook Google assistant en ALexa staan onder een loep. Die schijnen ook zonder toestemming met van alles mee te luisteren.

Voor iedereen die soms gesprekken voert die ontzettend gevoelig zijn en niemand anders mag horen. Zet je freaking telefoon helemaal weg in een andere kamer. Dat ze meeluisteren als ik lig te wiepen vind ik persoonlijk wel kinky ofzo. Geen problemen mee verder LMFAO!

Maar over het algemeen is dit wel een hele ernstige zaak natuurlijk.

Bron: NOSDit ging echt van 0 naar 100 in een paar minuten tijd

We hebben hier een deleted scene van Avengers: Endgame voor jullie