in

Apple laat weten dat er emoji’s aan komen voor mensen met een beperking

In 2019 komt ios 11.1 uit, daarin komen een aantal nieuwe emoji’s zoals Genderneutraal emoji’s, borstvoeding, vrouwen met hoofddoek en emoji’s voor mensen met een beperking.

Emoji’s als blindengeleidehonden, gebarentaal en rolstoelen. Op social media zijn mensen heel enthousiast en het wordt gezien als een stap vooruit in de goede richting. De emoji’s zijn gemaakt met behulp van American Council of the Blind, the Cerebral Palsy Foundation en de National Association of the Deaf.

‘Adding emoji emblematic to users’ life experiences helps foster a diverse culture that is inclusive of disability’ laat Apple weten.

Emoji’s zijn inderdaad erg persoonlijk en het gebruik van de verschillende emoji’s zie je zeker terug in bijvoorbeeld je whatsapp berichten. Wij vragen ons alleen af waarom de American Council of the Blind zich met het ontwikkelen van heeft ingelaten… jullie waarschijnlijk ook, dus we hebben het even uitgezocht.

Blinde mensen kunnen op een iPhone namelijk gebruik maken van een dienst dat “VoiceOver” heet. Ze kunnen dus door middel van spraak berichten sturen en door middel van audio een bericht afluisteren.

Met een toets naast de spatiebalk op het toetsenbord van de iPhone kunnen gebruikers kiezen uit lijsten van emoji’s om te gebruiken met teksten. VoiceOver leest de afbeeldingen hardop voor diegenen onder ons die ze niet kunnen zien.Innecent dropt alweer een tweede disstrack terwijl Ronnie nog steeds stukjes laat horen van zijn eerste reply

Dit is je kans om in een Gangsterfilm met Tom Hardy te spelen