in

Anticonceptiemiddel voor mannen is bijna hier maar .. wait for it

sperm-cell-tail_777f477c76c734c1

Een vasectomie of het gebruiken van condooms is eigenlijks het enigste wat er beschikbaar is voor een man. Maar daar komt verandering in…

Op dit moment gaat er een mannelijke contraceptie middel (RISUG Reversible Inhibition of Sperm Under Guidance) door een testfase heen maar wordt niet te enthousiast.. WANT.. het gaat om een injectie in je ballen (auw).

Bij bavianen werkt het in ieder geval. Nu moeten menselijke proefpersonen ‘Vasalgel’ uit gaan proberen, en als alles meezit kan de revolutionaire anticonceptiemethode voor mannen dan in 2017 op de markt komen in de Verenigde Staten.
Vasalgel is een soort gel die in de zaadleider wordt gespoten, en die de toevoer van sperma blokkeert. Een kleine ingreep, onder plaatselijke verdoving, die niet langer dan een kwartiertje duurt, maar die tot tien jaar effectief kan blijven.

De voordelen zijn duidelijk: geen gehannes meer met condooms, en de onvruchtbaarheid is, anders dan bij een sterilisatie, niet permanent. De gel kan namelijk desgewenst weer worden ‘weggespoeld’, waarna de man gewoon weer kinderen kan krijgen. Bovendien heeft het middel geen hormonale werking, zoals veel anticonceptiemethoden voor vrouwen, en lijkt het daardoor dus ook minder bijwerkingen te hebben.

Niet nieuw
Revolutionair, misschien, maar niet bepaald nieuw. Het idee stamt al uit 1979: de Indiase wetenschapper Sujoy Guha ontwikkelde toen zijn methode Risug, waar Vasalgel een variant op is. Hij zag het als een oplossing voor de overbevolking in zijn land.

Ken een paar vrienden die dit goed kunnen gebruiken die gasten maken overal kinderen #SMH.

[socialpoll id=”2293023″]FakkaTV: Jekyll & Hyde hond wordt EVIL op commando #LOL

FakkaTV: Geniaal! ‘Free Twerking Practise bordje’ bij carnaval bezorgt guy tijd van zijn leven