in

Anti-vaxxer in onderzoek na het ‘verkopen’ van lollies besmet met de waterpokken van haar zoontje

De politie is bezig met een onderzoek naar een moeder die beweerde lolly’s te verkopen die besmet waren met de waterpokken van haar zoon om de anti-vaxxergemeenschap te ‘helpen’.

De vrouw schreef over haar bizarre aanbod op een anti-vaccinatie Facebook-pagina voorafgaand aan Halloween. Ze had een zooitje lolly’s besmet met de waterpokken van haar zoontje en bood deze te koop aan.

Haar naam op Facebook eindigt met RN, geregistreerd als verpleegkundige, en in haar profielbeschrijving beweert dat ze als verpleegkundige werkt in de “Royal Children’s Hospital” in Brisbane, Australië.

De vrouw deelde een foto van de lolly’s op Facebook en legde uit dat haar ‘beautiful son’ waterpokken heeft, en besloten had ‘anderen te helpen met deze natuurlijke immuniteit’.

Het is niet duidelijk wat ze precies met de lolly’s heeft gedaan, maar ze refereerde naar het openen van de verpakkingen en schreef ‘kan niet wachten om anderen in onze gemeenschap te helpen’, wat suggereert dat de lollies op één of andere manier zijn besmet.

De moeder zei vervolgens dat ze de lolly’s verkocht voor $ 1, plus verzendkosten.

De “Royal Children’s Hospital” ontkent dat er iemand is die daar werkt onder die naam en de hele zaak kwam aan het licht toen het gedeeld werd door een pagina genaamd “Light for Riley” zoals jullie aan de bovenste afbeelding kunnen zien.

De ouders van Riley Hughes verloren hun baby door kinkhoest. De vader van Riley plaatste de bovenstaande post met de volgende caption op Facebook:

Have you ever seen something that instantaneously makes your skin crawl?

How’s this:
1. Get excited by your child being infected with the chicken pox virus
2. Formulate a plan to intentionally infect other people’s children unknowingly by distributing contaminated lollipops to the community on Halloween
3. Proceed to gloat about it on a Facebook anti vaccination group.

and now for the cherry on top;

See that RN that we’ve purposely not blurred out at the end of her name?

That stands for Registered Nurse.

The woman responsible for this post is claiming to be a nurse in a Brisbane children’s hospital.

It’s not often I’m lost for words but this just about does it.

-Riley’s Dad

Edit: there’s a very good chance this person is not an actual nurse, but impersonating one.

Queensland Health heeft verklaard dat het risico op overdracht van waterpokken vanuit de lolly’s extreem laag zou zijn, hoewel de post nog steeds als onverantwoordelijk wordt geacht.

Ondanks het ontvangen van kritiek, ging de moeder naar verluidt opnieuw Facebook op om haar post over de lolly’s te verdedigen.

Dear internet trolls.

You think you’re right by judging me and my trying to report me and get me fired. I don’t care. The health and wellbeing of my baby is far more valuable than any job.

You say I’m vile and gross like I have done something that hundreds of thousands of parents haven’t already done.

How many times do you see children dropped off to day care or school when they’re clearly sick and contagious? Exactly!

And I’m offering life long immunity for the price of a couple of blisters and a few days off school.

De Facebookgroep waar de post door de vrouw in werd geplaatst lijkt gesloten te zijn. Wij kunnen het althans niet meer vinden. Je wilt natuurlijk wel een kijkje nemen in een dergelijke groep om te kijken wat andere mensen daar plaatsen. Maar goed….

Vaccinatie van kinderen is en blijft een gevoelig onderwerp. We merken dit constant op social media waarbij er (toekomstige) ouders zijn die posten dat ze kun kinderen never zullen vaccineren.

Daar in tegen zijn er mensen die deze anti-vaxxers voor gek verklaren en het een idiote gedachtegoed vinden.

Wat vinden jullie? Zijn jullie voor of tegen vaccinaties en in beide gevallen…. waarom? Laat het aan ons weten via social media!Mannen: Lange uren werken ‘Verhoogt het risico om kaal te worden’

Kijken: Teemong dropt reportage over Riesjard