in

Anonymous opent aanval op TikTok na claim dat de app een spionage-operatie van de Chinese overheid is

Credit: TikTok/ Anonymous

Anonymous staat bekend om zijn spraakmakende aanvallen: Donald Trump, de Ku Klux Klan, ISIS en zelfs NASA zijn slechts enkele van de doelenwitten die de afgelopen jaren door de organisatie zijn exposed. Ze zijn de afgelopen jaren dus flink bezig geweest….

Maar nu heeft het collectief zijn zinnen gezet op TikTok, de virale app voor het delen van video’s die de afgelopen maanden uitgegroeid is tot een extreem populaire social media app.

Waarom? Nou, volgens de groep is de app naar verluidt een manier voor de Chinese regering om een wereldwijde spionageoperatie uit te voeren.

‘Delete TikTok now’, luidt een post op Twitter van het officiële account van Anonymous dat gisteren, 1 juli, online werd gezet:

‘If you know someone that is using it, explain to them that it is essentially malware operated by the Chinese government running a massive spying operation.’

Het geheel was gekoppeld aan een verhaal dat de afgelopen dagen viraal is gegaan na een Reddit-bericht van een programmeur die eerder dit jaar beweerde TikTok ‘reverse engineered’ te hebben.

In die specifieke post beweerde de programmeur een hele reeks beveiligings- en privacyschendingen te hebben gevonden, en zei: ‘

‘They don’t want you to know how much information they’re collecting on you, and the security implications of all of that data in one place, en masse, are f*cking huge.’

Een verdere verklaring van Anonymous luidt als volgt:

TikTok is harvesting data on children/teens to monitor their market reach and political development, to find the best methodologies to coerce them within the next five to ten years.

This gives China an upper hand on manipulating large swaths of society across several countries.

Tot nu toe is er geen bevestiging met betrekking tot de correctheid van deze beschuldigingen. TikTok moet nog reageren op de claims.

Voorafgaand aan de beschuldigingen van Anonymous, was TikTok al onder vuur komen te liggen vanwege beschuldigingen van gegevensmisbruik en censuur. Vervolgens werd beweerd dat de app in het geheim toegang had tot de clipboard van gebruikers.

Er volgde een terugslag. Tegen het einde van vorige maand verbood India de app – samen met 58 andere Chinese apps – wat betekent dat deze niet langer kan worden gedownload vanuit de App Store en Play Store in India.

Onder verwijzing naar bezorgdheid voor de nationale veiligheid van het land zei het Indiase ministerie van Informatietechnologie in een verklaring dat de Chinese apps ‘de gegevens van gebruikers stelen’ wat dus super illegaal is.

Wij moeten bij deze aangeven dat er geen officieel bewijs is dat de beweringen die in dit artikel worden genoemd, waar zijn.

Voor degenen die zich afvragen of ze de app moeten verwijderen, het is niet bekend waar Anonymous zijn informatie vandaan haalt en de groep onthult zelden zijn bronnen, dus het is moeilijk om een oordeel te vellen over deze kwestie…. vrees ik. That’s totaly up to you guys.Jonge voetbaltrainer (24) sterft aan bloedstolsel na grootste deel Lockdown met Gaming te hebben doorgebracht

HolyShit: enorme vogel gespot met haai in z’n klauwen in Zuid-Carolina